Българска компания представя изкуствен интелект в Амстердам

 

Българското дружество „Сирма Груп Холдинг“ ще представи своя система с изкуствен интелект на едно от най-значимите международни изложения в областта на финансовите технологии –  Money20/20. Събитието, в което ще се включат над 1000 водещи финтех компании от целия свят, ще се проведе от 21 до 23 септември в Амстердам. То ще събере всички сериозни играчи в областта на разплащанията, банковите услуги и финтех – от иновативни стартъпи, до утвърдени организации.

 

Форумът е известен в средите на финансовите технологии като събитие, което представя значимите новини и тенденции в този сегмент и създава дневния ред за неговото бъдещо развитие. На него българският екип ще представи своята иновативна система с изкуствен интелект Melinda, оптимизирана специално за банковия и финансов сектор.

 

Тя представлява изкуствен интелект, разработен изцяло в България, който е способен да води пълноценни разговори, да отговаря на различни въпроси, както и да се надгради до цялостен финансов съветник – робот. Системата използва технологии като machine learning (машинно обучение), обработка на естествен език (NLP – natural language processing), разбиране на естествен език (natural language understanding) и др., които й позволяват да анализира и разбира казаното от своя човешки събеседник, предлагайки смислени и полезни отговори. Това я превръща в ценно допълнение към всеки екип, което може да участва активно в продажбите, маркетирането на нови услуги, както и последващата поддръжка.

 

Стандартната версия на Melinda е чатбот приложение, което може да се превърне в пълноценен робот – съветник, предоставящ информация и съвети в комплексни области на банкирането. Това може значително да либерализира достъпа до услугата „финансов съветник“ и да я направи по-достъпна ценово за повече хора. В добавка системата използва иновативна RPA (Robotic Process Automation) технология, автоматизирайки фронт енд дейностите. Това прави Melinda цялостно решение, което за разлика от традиционните чатботове може да се интегрира успешно в различни бизнес процеси.

 

Българската софтуерна компания ще бъде представена от Момчил Зарев, Главен търговски директор на решенията за финансови институции, Цветомир Досков, Главен изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг, Румяна Стойкова, Директор Бизнес развитие, продукти и решения, както и Марк Белани, Директор Стратегически партньорства в Сирма Солюшънс.