Хари Потър версия на Pokemon GO излиза в петък

Harry Potter: Wizzards Unite Game

Harry Potter: Wizzards Unite Game

По-малко от два дни ни делят от излизането на новата игра за мобилен телефон – Harry Potter: Wizards Unite.

Създателите на популярната през последните години Pokemon Go – Niantic решиха да зарадват милионите феновете на магьосническата сага с римейк в Хари Потър стил.

Бета версията на играта вече е пусната в Австралия и Нова Зеландия, където се радва на голям успех.

Според последните туитове в профила на Niantic се очаква мобилната игра да излезе на световната сцена още този петък, но за определени региони може да има и забавяне. При Pokemon Go, например, имаше доста дълъг период на забавяне за държави като Япония, така че можем само да се надяваме в България да не чакаме толкова дълго.  

От трейлъра, който се появи в Youtube се разбира, че Wizards Unite ще наподобява много на предшественика си, но цялостно играта ще е много по-комплексна. Това може и да не е добър стратегически ход за достигане до масовия потребител, но едно е сигурно – още първия ден милиони хора от цял свят ще се впуснат в магическия свят на Хари Потър.

Играчите ще имат възможност да играят като истински вещици или магьосници, като ще трябва да си изберат професия – Аврор, Магизоологист или Професор. Тези професии ще помогнат на потребителите да използват различни умения, за да залавят фантастични животни, магически предмети или да се борят срещу Смъртожадните.

 

Harry Potter: Wizzards Unite Game
Harry Potter: Wizzards Unite Game

Harry Potter: Wizards Unite ще е налична както за Apple телефони, така и за Android устройства. Играта ще е безплатна, но ще има включени и вътрешни микро транзакции.