Над 100 представители на А1 се включиха в A1 Gaming Thursday

A1 GamingThursday

A1 GamingThursday

Победителите в гейминг турнира A1 Gaming Thursday, отбор „Massacre”, спечелиха първото място след 12-часови оспорвани финали по CS2. Наред с голямата купа те получиха Playstation 5 Slim, за да продължават да поддържат интереса си към електронните спортове. Класиралите се на второ място Ku Kush Klan си тръгнаха със сребърна купа и медали. A1 Gaming Thursday е логичното вътрешно продължение на A1 Gaming League – най-голямата лига за електронни спортове в България.

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда в синхрон с най-добрите световни корпоративни практики. Турнирът е сред проектите в компанията, които мотивират служителите да оценят А1 България като страхотно място за работа и потвърждават сертифицирането ѝ с бадж “Great place to work”. Турнирът се проведе в рамките на два месеца и обедини екипния дух на представители на различни А1 екипи чрез игра на Counter-Strike 2. Най-предпочитаната електронна игра сред членовете на екипа беше определена след вътрешна анкета. Първото издание на турнира се проведе през 2022 г., като тогава дисциплината беше Counter-Strike:GO. Турнирът предизвика голям интерес сред А1 екипа, което доведе до провеждането на второто му издание тази година.

A1 Gaming
A1 Gaming

40 изиграни карти, над 32 часа CS и много емоции предостави вторият сезон на вътрешното гейминг първенство в компанията. Повече от 100 представители на различни направления в А1 сформираха 16 отбора, които всяка четвъртък вечер се забавляваха заедно. Съставите бяха разпределени в четири групи по четири отбора, като форматът на турнира регламентира във всяка група завършилите съответно на първо и второ място да продължават в следващия кръг.

През шестте поредни седмици в първите два етапа на турнира колегите от А1 премериха сили онлайн, а срещите бяха излъчвани на живо във вътрешната платформа на А1 за комуникация – Workplace by Meta. В инициативата се включиха експерти от различни професионални области, сред които представители на „Мрежа и услуги“, „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Продажби на частни клиенти“, „Клиентски опит и удовлетвореност“ и други.

Първите два етапа определиха четирите най-добри отбора, които се състезаваха във финалните срещи на турнира на живо. Офисът на А1 през изминалия петък се превърна в истинска гейминг сцена, която приветства най-добрите отбори, достигнали до третата фаза на турнира. Събитието се проведе в партньорство с ACER, които подсигуриха ефективната игра на участниците с геймърски лаптопи ACER Predator от най-висок клас и върхова производителност. Визуализацията на играта се случи чрез последно поколение високочестотни геймърски монитори Nitro ZeroFrame IPS 180Hz 0.5ms(GTG, Min.).

Стрийминг студио, от което играта беше предавана на живо във вътрешните канали на компанията, опитен коментатор в студиото на място, кратки интервюта с участниците, предавани на живо, публика, която с интерес проследи полуфиналите и финалите и най-вече – 20 мотивирани да достигнат до първото място играчи превърнаха финалите на второто издание на A1 Gaming Thursday в ключово събитие в календара на А1.