Ревю на захранване be quiet! Pure Power 10 – 700W

BeQuiet pure power 10

be quiet Puer Power 10 - кутия

Здравейте!
Днес ще ви запозная с един продукт на немската марка „be quiet!“.  Това е полу-модулното захранване PURE POWER 10 – 700W. Предполагам, че всички знаете предназначението на захранващите блокове и че без тях няма как да имате работещ компютър. Днес ще навлезем малко повече в подробности, тъй като в този продукт има неща, които ми харесват и такива, които бих сменил.
Нека започнем от опаковката. Както сами виждате, от „be quiet!“ залагат на черния цвят вървящ ръка за ръка с оранжевите акценти. На лицевата страна виждаме и „сертификацията“ 80+ Silver. Това обозначава ефективността на захранването. При този продукт ефективността е до 91%. Захранването е оборудвано с вентилатор с размер 120мм, който е много тих и се твърди, че оребренията по перките са за по-добро охлаждане. Вентилаторът е произведен в Китай, а серийният му номер е QF1-12025-HS. Той работи на 12V, а максималните обороти на въртене са 2000.

BeQuiet pure power 10
be quiet! Puer Power 10 – кутия
BeQuiet pure power 10 fan
be quiet! pure power 10 вентилатор

На задната страна на кутията виждате кратка информация за марката. До нея се намира и графиката с output характеристиките на захранването.
Тук искам да наблегна на това, че Pure Power 10 има две 12V релси, които спомагат за по-стабилното поведение на компютъра при overclock или просто при нормална употреба. На гърбa можете да видите и какви кабели са включени в комплекта, отделно от вградените 24 pin и 4+4 pin CPU кабели. С това захранване пре-спокойно можете да използвате 2 видео карти, но трябва да съобразите консумацията на видеокартите с output на захранването. Искам да кажа, че 2 клокнати Titan X малко трудно ще бъдат захранвани от 700W.

BeQuiet pure power 10 specs
be quiet! Pure Power 10 характеристики

В комплектa ще намерите:
– 1 брой захранващ блок с един 24 pin кабел и 4+4 pin кабел за процесор
– 1 брой книжка с инструкции, ако случайно се объркате
– 5 модулни кабела с общо 6 S-ATA power конектора, 3 MOLEX конектора, 1 floppy конектор
– 2 модулни кабела с общо 4 (6+2 pin) PCI-E конектора
– няколко миши опашки
– болтчета за монтиране на захранването

Както сами виждате, захранването е чисто черно. Изключение прави една от лепенките и оранжевият ринг на вентилатора.
Отстрани на захранването има лепенка с output стойностите, а от другата страна има изчистен надпис „be quiet!“.  От долната страна се намира и вентилаторът Silent Wings 3.
В заднатната страна можете да видите конекторите за отделните кабели, както и двата излизащи от PSU-то кабела. Местата на кабелите са отбелязани с надпис. За допълнителна „fool proof“ защита, кабелите са с различни куплунги, за да не могат да бъдат объркани и да стане фал. Захранването има изходящи 672W общо от двете 12V релси. 12V1 релса поддържа 24 pin. конектор, дисковите устройства и PCI-E 1 и 2. 12V2 поддържа 4+4 pin конектор за процесора и PCI-E 3 и 4.

BeQuiet pure power 10 modular
be quiet! pure power 10 модулни кабели
BeQuiet pure power 10 watt
be quiet! Pure Power 10 характерискити

 

!!!ВАЖНО!!!
Не отваряйте захранването си, особено ако е в гаранция. Това ще наруши гаранцията и има вероятност да повредите компонентите.

Нека погледнем и „под капака“ на PSU-то.

bequiet pure power 10 inside
be quiet! Pure Power 10 вътре
bequiet pure power 10 soldering
be quiet! Pure Power 10 спойки
bequiet pure power 10 soldering2
be quiet! Pure Power 10 спойки
bequiet pure power 10 teapo 105
be quiet! Pure Power 10 кондензатори
bequiet pure power 10 teapo
be quiet! Pure Power 10 кондензатори

Още на пръв поглед можете да забележите, че всички спойки са много качествено направени. Друг плюс тук е, че от be quiet! са сложили няколко отделни температурни сензора и fan controller, за да няма „изпечени“ компоненти. Защитите, които има са: UVP, OVP, SCP, OPP, OCP and OTP. Абсорбаторът на волтови пикове (Mitsubishi) може да се справи с до 10kV и да оцелее при 200 активирания. Регулирането на натоварването е светкавично и релсите поддържат близо до референтните нива, което е впечатляващо.
„Максималният постигнат output от това захранване е 777W и той е постижение на хората от KitGuru. Те още споменават, че при максимално натоварване от 700W, захранването издава шум само 33,8 dB. Измерената ефективност при 777W e 86,2%. (Източник – KitGuru)“
Единственият минус на това захранване са китайските TEAPO 85 C. кондензатори (както виждаме големия 420V с капацитет 390 микрофарада кондензатор), за които се говори, че стават все по-добри, но ми се искаше да видя 105 C. Японски кондензатори, които са доста по-качествени. 

Като заключение можем да каже, че това е доста солидно захранване, което ще удовлетвори нуждите на компютъра ви (разбира се, че не говорим за епичен overclock). То предлага високи нива на сигурност и доста добра ефективност. Дизайнът е изчистен, което е плюс, ако държите на красив билд. Вероятността да чуете вентилатора и той да ви подразни е почти нищожна, а с модулните кабели можете да вкарате ред в кутията си. По този начин ще можете да включите само кабели, от които имате нужда, без да спирате потока на въздух и да се блъскат конектори във вентилаторите на самата кутия.
Аз лично препоръчвам това захранване, защото смятам, че е достатъчно добро и би свършило страхотна работа. Нека не забравяме и контрола по качеството от страна на немците!

be quiet! pure power 10 тест
be quiet! Pure Power 10 оценка