Бюджетни слушалки с микрофон от Canyon – ревю

Бюджетни слушалки с микрофон от Canyon - ревю

Бюджетни слушалки с микрофон от Canyon - ревю

Здравейте приятели!
Днес съм Ви подготвил едно ревю на страхотни бюджетни слушалки от Canyon, които можете да използвате с вашия смартфон или лаптоп.
Както вече знаете не крия, че симпатизирам на марката заради бюджетните решения с добро качество, с които до ден днешен не съм имал проблем. Този продукт също се представи на ниво при тестовете и мисля, че заслужава ревю!
Както можете да видите от снимката, слушалките идват в обичайната за марката опаковка с отличителното оранжево около логото.

canyon слушалки - предна страна
canyon слушалки – предна страна

На гърба на кутията можете да видите характеристиките, които са стандартни за такъв клас слушалки.
20Hz – 20 000 mHz честотен диапазон на 40 милиметровите говорители
113 dB – чувствителност
32 Ohm – съпротивление.

canyon слушалки - задна страна
canyon слушалки – задна страна

Комплектът включва:
– 1 брой слушалки
– 1 брой кабел с микрофон
– Упътване

canyon слушалки - опаковка
canyon слушалки – опаковка
canyon слушалки - кутия
canyon слушалки – кутия

Нека преминем към ревюто:
В продължение на около 2 месеца тествам слушалките, както през телефон, така и през лаптопа и мога да кажа, че съм приятно изненадан от тях в почти всеки един аспект. Слушалките са доста леки и удобни като това ви позволява по-дълго време употреба без да ги сваляте. Един от минусите им е, че наушниците са направени от материал, който лично на мен не ми допада, но все пак трябва да се има предвид, че изцяло попадат в бюджетния клас и че това е напълно логичен избор на материал за изработка. Лентата за главата е направена от перфориран текстил като идеята е да не предизвиква изпотяване като ги носите. Лично аз намирам това решение за доста практично, тъй като съм от хората, които носят слушалки повече от 3-4 часа на ден. Самите слушалки са захванати за основата с помощта на метални скоби, което също намирам за разумно, тъй като винаги тази част е най-чуплива в слушалките, които са захванати с някакъв вид пластмаса.

canyon слушалки - сгъваеми
canyon слушалки – сгъваеми

Тук искам да спомена две от най-готините характеристики на тези слушалки.
Първо – сгъваеми са. Това е едно от най-удобните неща при един такъв чифт, защото помага много при пренасянето им. Доста по-лесно е да ги прибера в раницата си когато са сгънати и така не се притеснявам от счупване.
Второ – кабелът с микрофон се маха. Това също е голям плюс, тъй като не се налага да увивате кабела около слушалките когато не ги използвате и вероятността да пречупите кабела е много по-малка. Самият той е доста здрав, с хубава оплетка, но все пак трябва да се внимава.
Слушалките се свързват с добре познатия 3,5mm жак като в нашия случай микрофонът и звукът от слушалките минават през само един жак, което значи че са перфектни за употреба със смартфони или лаптопи с комбиниран аудио жак.
Звукът бих казал, че е приятен и доста добре балансиран като за тази цена. Ниските честоти (бас) заемат привес над високите и средите, като това леко приглушава музиката, но не е нещо фрапиращо, освен ако не сте аудиофил свикнал да слуша на Focal или Orpheus. Лично аз намирам слушалките за перфектни ако сте фен на dubstep, drum and bass или house музиката.
Като заключение мога да кажа, че ако си търсите слушалки до около 25 лева с микрофон и кабел, които може да се сваля не мисля, че трябва да продължавате да търсите други.
Както споменах, плюсовете са, че слушалките са леки и сгъваеми, имат здрав кабел с прикачен микрофон, който лесно можете да махнете.
Единственият минус, който в този бюджетен клас не може да се нарече минус е матриалът на наушниците.
Цената към днешна дата е 22.90 лева, което според мен е разумна цена за такива слушалки.
Финалната преценка ще оставя на вас!

Не забравяйте да погледнете и ревюто на gaming слушалките на Kingston: