Виртуаният свят на Facebook – Horizon влиза в invite public beta!

Facebook Horizon

Facebook Horizon

След затишието покрай Horizon, преди няколко дни, от Facebook, потвърдиха, че работата по VR света продължава, като от компанията обявиха, че преминават в стадий invite-only public beta. 

Това, което е известно към момента е, че Horizon ще наподобява OASIS от Ready: Player One. От Facebook също така са добавили нови пособия, нови игри и околни среди, включително и „Лична SAFE зона“, в която играчите могат да спрат звука, да блокират или да докладват хора и съдържание.

В стила на OASIS, в Horizon ще можете да си чатите с други хора, използвайки персонализирани VR аватари, както и да играете игри като Balloon Bash, да участвате в гейм-шоу на име Interdimensional, което е базирано на серия от ескейп стаи и пъзели. 

Колегите от Engadget също така споделят, че „наподобява Матрицата“ в смисъл на това, че влизате в стая с безброй възможности и потенциал за креативни действия като построяване на свой свят, плаж и тн.

Въпреки разнородните предположения относно Horizon, които виждаме в интернет, можем само да каже, че дори и да се провали, този проект ще бъде началото на създваването на светове, подобни на Oasis….. или „А дано!“ 🙂

Повече информация ще научин на 16 септември, когато ще се проведе и Facebook Connect, а Horizon ще бъде достъпен на Oculus Quest и Rift платформите.