Броени часове до началото на Fortnite Season 6

Fortnite Season 6

Fortnite Season 6

Остават броени часове до стартирането на шестия сезон на Fortnite. От Battle Royale официално обявиха в своя Twitter профил, че новият сезон започва днес. Дългото чакане ще приключи около 15-16 часа британско време, което означава, че ще имаме възможността да се впуснем в битка още днес в късен следобяд.

Какви промени да очакваме?

Последните няколко дни бяхме заляти от купища „тийзъри“ и „спойлери“, относно това какво можем да очакваме. Интернет бе погълнат от редица конспирации, свързани със случващото се в местността Loot Lake и ето, че накрая мистерията бе разбулена от създателите. Темата на новия сезон ще бъде „Darkness rises” (“Мракът се надига“), а ето и какви ще са промените в него:

Нови герои и скинове

В главните роли този сезон ще видим следните персонажи – червената шапчица, върколак, каубойка (Calamity) и DJ с Llama скин (DJ Yonder). Calamity ще е един от стартовите персонажи, който ще се надгражда с вдигането на левел.

Нови танци, глайдъри, раници и кирки

Този сезон отново ще видим редица нови предмети, с които можем да надградим героя си. Сред танците ще открием така популярният „Running Man”, както и още 10 други, включително и испанския танц фламенко. От Battle Royale ще ни изненадат и с нов епичен глайдер под формата на прилеп. Играчите ще имат възможността да оборудват героите си и с нови раници, кирки, както и различни други аксесоари.

Промени в картата

Новият сезон ще донесе и няколко корекции по картата. Една от тях е, че ще се появи нов замък, които най-вероятно ще бъде позициониран в близост до местността “Haunted Hills”. Друга съществена промяна ще очакваме и в Loot Lake, където преди по-малко от 10 дни се разтопи кубът и създаде природен катаклизъм. От Battle Royale пуснаха трейлър, които загатва какви промени ще настъпят.

Домашни любимци

Освен стандартните промени, този сезон ще получим и партньор в битките под формата на домашен любимец (куче, хамелеон или дракон). Те ще са винаги с нас и ще са готови да реагират във всяка една ситуация.

Какво друго..

Сред новостите ще се наредят и „shadow stones”, които ще са нов вид предмети за „консумиране“. Но за какво ще ни послужат те – предстои да разберем.

Battle pass

„Battle pass“-ът и този сезон ще се състои от 100 нива и ще предоставя възможност за спечелване на повече от 100 предмети. Принципът на вдигане на нивата ще е сходен с предишните сезони, а цената му ще е 950 V-Bucks.

Готови ли сте за битка?

Автор: Деси Г.