Fortnite Сезон 7, Предизвикателства Седмица 7

Fortnite Season 7 Week 7

Fortnite Season 7 Week 7

Въпреки, че приближаваме към края на сезон 7 от Fortnite: Battle Royale, снежният орб над Polar Peak все още продължава да е мистерия за нас. Както и преди се е случвало, с наближаването на финала на дадения сезон се появява нещо мистично, което води до промени в следващата част от Fortnite историята.

В последните седмици на този сезон е време да изпълним колкото можем повече мисии, за да спечелим по-висок ранг и съответно повече награди. А ето и какви са предизвикателствата за седмица 7:

Безплатни мисии

  • Посетете всички експедиционни постове (0/7)
  • Използвайте процеп или „джобен процеп“ в различни игри (0/3)
  • Елиминирайте противници с пистолет (0/3) – трудна

Мисии с Battle Pass

  • Етап 1: Кацнете в Salty Springs
  • Потърсете сандъци в Loot Lake или Frosty Flights (0/7)
  • Унищожете летящ самолет X-4 Stormwings (0/1) – трудна
  • Етап 1: Нанесете щети върху опоненти в една игра (0/200) – трудна

Как да посетим всички експедиционни постове

Тази мисия е сред най-лесните за изпълнение, като изисква от вас да посетите всички 7 експедиционни постове. Ще ги познаете по това, че те са големите червени палатки по картата, където има и самолети (а те ще ви трябват за една от мисиите с Battle Pass). Eто и къде се намират тези места:

Fortnite Season 7 - Week 7
Fortnite Season 7 – Week 7 – Challenge 1 – Експедиционни постове

Как да използваме процеп или „джобен процеп“ в различни игри

Трудната част при тази мисия е, че никога не знаете къде точно ще намерите процеп на картата. Най-голям шанс да откриете такъв имате, ако кацнете на някой от хълмовете около Paradise Palms или в близост до обитавания от духове замък в близост до Haunted Hills. Друг начин да изпълните мисията е да откриете в някой сандък сфера с процеп (Rifts-to-Go). Не забравяйте, че трябва да използвате „рифт“ в 3 различни игри.

Как да елиминираме противници с пистолет

Пистолетите не са сред най-предпочитаните оръжия в играта, но са ефективни ако сте на близко разстояние. За да изпълните тази мисия можете да използвате и двойните пистолети, както и новият револвер с оптика. Нашият съвет е да не се опитвате да изпълните мисията в меле зоните, а на места, където ще избегнете възможността да ви убият в гръб.

Fortnite Револвер с оптика
Fortnite Season 7 Револвер с оптика

Как да кацнем в Salty Springs

За изпълнението на тази мисия е необходимо първо кацнете в Salty Springs. Следващите етапи от мисията изискват от вас да посетите Happy Hamlet, Wailing Woods, Junk Junction и Paradise Palms. Обърнете внимание, че всички тези местности са в близост до експедиционните постове, което значи, че можете да изпълнявате по няколко предизвикателства в една игра. Също така ще споменем, че в близост до Paradise Palms често можете да откриете процепи, с които да изпълните втората седмична мисия.

Как да потърсим сандъци в Loot Lake или Frosty Flights

Въпреки, че е сред лесните мисии, тази може да бъде доста сложна в началото на седмицата, заради това, че всички играчи са тръгнали да я изпълняват. Нашият съвет е да изчакате няколко дни преди да започнете предизвикателството или в другия случай да разчитате на това, че ще отваряте по един сандък във всяка игра, докато достигнете необходимите 7.

Как да унищожим летящ самолет X-4 Stormwings

Това определено е сред най-предизвикателните мисии. За нейното изпълнение ви е нужно да унищожите движещ се самолет.

Тактиките за осъществяване на това предизвикателство са няколко. Първо ви съветваме да влезете в игра, която е разделена на два отбора, тъй като шансът ви тогава е по-голям. Можете да следите за противници, който атакуват със самолет и да се опитате да ги унищожите. Другият вариант е да отидете до някой от експедиционните постове от мисия 1, да вземете самолет, да го пилотирате, а след това да катапултирате и докато той продължава да се движи, вие да се опитате да го унищожите.

Как да нанесем щети върху опоненти в една игра

Няма лесен начин за изпълнение на тази мисия, но според нас ще успеете да я осъществите по-бързо, ако използвате “Respawn” мода в играта. В първия етап на това предизвикателство ще трябва да нанесете 200 щети върху противниците, във втория ще ви е необходимо да направите 300, а за финалния етап – 400. Фокусирайте се всяка част от мисията да е в различна игра. Нашите съвети са да използвате гранати и гранотомети, които нанасят щети на повече от един противник, както и оръжията, който правят повече damage.