HP анонсира новите попълнения в ZBook серията

HP ZBook лаптоп

HP ZBook лаптоп

HP показа новите ZBook 14u G6 и ZBook 15u G6 мобилни работни станции.
Лаптопите разполагат със същото шаси като миналогодишните 14 и 15 инчови версии, но тук можем да видим ъпгрейд на компонентите, подобрени възможности за сигурност и нови екрани.

Новата шеста генерация Zbook лаптопи идват с алуминиев корпус, които допринася за здравината и лекотата на машината, а също така и за външния вид.

Лаптоп HP ZBook 15u
Лаптоп HP ZBook 15u

Мобилните работни станции ще бъдат оборудвани с 8-ма генерация Core i5/i7 процесори на Intel, с вграден графичен чип Intel UHD620, а по-високите серии ще разчитат на видео карта AMD Radeon Pro WX3200 с 4GB GDDR5X памет и до 32 GB DDR4 RAM памет на 2400 Mhz работна честота.

Мястото за съхранение е изцяло NVMe или PCIe SSD като капацитетът ще достига до 2 TB, но не забравяйте, че това пряко ще повлияе на цената.

По-интересна промяна виждаме при екраните.
Ще имате избор от няколко различни вида панели, в зависимост от модела лаптоп. Можете да срещнете както Full-HD екран, така и Ultra-HD, като последните ще покриват цялата AdobeRGB гама.
Някои от FHD панелите ще включват третата генерация HP SureView или ще имат възможност за до 950 нита яркост, което е повече от всичко, което сме виждали при нас за тест.

Лаптоп HP ZBook 14u
Лаптоп HP ZBook 14u

Главното преимущество на новите ZBook серии е, че ще поддържат HP Sure Sense защита против Malware, както и HP Endpoint Security Controller.

Очакванията са да видим лаптопите на пазара в началото на Юни, но за България, може би по-късно.
Цените все още не са известни, но предполагаме, че ще са близо до тези на предходната генерация.

Пълните възможности за персонализиране можете да видите в таблицата:

Източник: AnandTech

Източник: AnandTech