Huawei Watch 3 Pro – новото премиум предложение | РЕВЮ

Huawei Watch 3 Pro_циферблат

Huawei Watch 3 Pro_циферблат

Huawei успешно продължава да попълва портфолиото си от аксесоари, като новото предложение, Watch 3 Pro, е насочено към премиум сегмента, който не трябва да бъркаме с GT серията.

Подробното видео ревю можете да намерите тук:

Дизайн

От Huawei никога не са били скромни с дизайна на устройствата си, като винаги са предлагали върхова изработка и адекватен избор на материали. 
В нашата бройка Watch 3 Pro виждаме, че също няма компромиси. 
Касата и коронката са изработени от титан, а каишката е направена от естествена кожа, която се усеща много приятно на ръката, но не е най-добрият избор за спорт – съветваме ви да потърсите и силиконова, ако решите да тренирате с него. 

Huawei watch 3 pro_back
Huawei Watch 3 Pro – гръб

Предната част на часовника разчита на сапфир-стъкло, за допълнителна здравина при надсраскване и удари, а гърбът е изработен от гладка керамика, която вече позволява безжично зареждане.
Часовникът е стилен и би бил подходящ дори за изискани поводи. 

Функционалност

В новото поколение виждаме развитие при функциите и най-вече възможност за инсталиране на приложения. С въвеждането на Harmony OS 2.0, часовникът стана една идея „по-умен“, като броят на приложенията, които ще можете да инсталирате ще се увеличава постепенно. Една част от тях са насочени към спорт, а друга част към продуктивност. 
Някои от тях, които ние изпробвахме са PetalMaps, Fitify, RainViewer, Tik-Tik. 

Huawei Watch 3 Pro вече има възможност да измерва температура на кожата, което ще е интересно за хората, обичащи да анализират данни. 
Обичайните неща като пулс, насищане на кислород в кръвта, сън и стрес също са налични, но с подобрени сензори за по-точно измерване. Всички данни могат да бъдат достъпени от Huawei Health приложението, в което информацията е систематизирана и организирана, за да бъде максималко удобно на потребитрелите.

eSIM е може би едно от най-ключовите въведения в тази серия. Функцията ви предлага клониране на вашата сим карта в часовника, като това ще ви даде възможност да провеждате разговори директно от него, без нужда от мобилно устройство. Разбира се, трябва да проверите дали вашия оператор поддържа тази опция, но за момента я има налична при A1.

Циферблати и настройки

С развитието на AppGallery виждаме такова и при наличните циферблати за часовниците на Huawei. 
Както и при предишните версии, тук имате възможност да изберете някой от безплатните или да закупите такъв, като цената в повечето случаи е символична, а дизайните са добри – има за всеки по нещо. 

Huawei Watch 3 Pro_циферблат
Huawei Watch 3 Pro_циферблат

Настройката и задаването на избрания от вас дизайн става през Huawei Health приложението, което можете да инсталирате на всеки телефон. 

Спортни режими

При Watch 3 Pro, всички спортни режими ще бъдат налични с бъдещ софтуерен ъпдейт, като за момента има най-популярните: Бягане на открито и на закрито, разходка, плуване, ски, сноуборд, колоездене, бягане в пресечен терен, туризъм, триатлон и др. 

Huawei Watch 3 Pro_спорт
Huawei Watch 3 Pro_спорт

Също така имате възможност да изберете някой от 13-те предварително зададени бегачески тренировки, като в този случай часовникът ще ви напътства. 
Watch 3 Pro разпознава и някои от базовите физически активности като бягане и ходене, в следствие на което ще ви попита дали искате да започне проследяване на физическата ви активност за даден спорт. Ако нямате подобно желание, просто можете да изключите тази опция еднократно или за целия ден. 
Не успяхме да тестваме точността на GPS, поради липсата на подобно устройство за сравнение, но това което ни направи впечатление е, че отне известно време, докато часовникът намери сигнал.

Пълното ревю на часовника можете да намерите в канала на TechTipsMedia:
https://youtu.be/5CLWuzgnHc4