Nikon обяви новия безогледален апарат Z6 III

NIkon Z6 III

NIkon Z6 III

Днес Nikon разширява известната си гама среден клас фотоапарати от серия Z с пълнокадровия хибриден фотоапарат Z6III. Създаден в духа на Z8 и Z9, малкият, но здрав Z6III е мощен инструмент за творчество, който предлага снимки с изящни детайли и записване на филми с 6K/60P (RAW) във фотоапарата.

Изцяло новият Z6III въвежда ново ниво на производителност на пълнокадровите фотоапарати от среден клас и е вълнуващо надграждане за фотографи и видеографи, които искат да усъвършенстват уменията си или да развият креативността си, като същевременно запазят своето оборудване компактно. В сърцето на фотоапарата е първият в света частично многослоен пълнокадров CMOS сензор, проектиран за висока производителност на Z6III и запазване на компактните му размери, който осигурява невероятно качество на изображението, голям динамичен диапазон и прецизност на цветовете.

Частично многослойният сензор на Z6III се поддържа от същия процесор EXPEED 7, който задвижва Z8 и Z9 – и това мощно дуо захранва светкавичните изчисления на АФ на фотоапарата и честотата на опресняване на електронния визьор, както и неговата впечатляваща светлочувствителност. Фотографите получават постоянно плавен изглед през визьора и могат да снимат със скорост до 120 кадъра/сек, без да се притесняват от изкривяване, причинявано от въртящия се затвор. Видеографите могат да снимат 6K и 5,4K видео клипове направо от фотоапарата или да създават богати на детайли 4K UHD филми със супер семплиране от 6K във фотоапарата. В допълнение както фотографите, така и видеографите се възползват от интелигентното разпознаване на обекти на Nikon с постоянно проследяване на очите в режими на хора или животни и могат да продължат да снимат през нощта благодарение на широкия ISO обхват на сензора и чувствителността на АФ с долна граница до -10 EV.

Z6III притежава и най-яркия електронен визьор в своя клас – и той е първият безогледален фотоапарат досега, който има електронен визьор с широка DCI-P3 цветова гама.1 С изгледи от следващо ниво детайлите няма да бъдат скрити в сенките и потребителите могат уверено да създават изображения във фотоапарата, спокойни, че окончателните файлове ще показват цветовете такива, каквито искат да бъдат.

Скоро ще бъде достъпна и Nikon Imaging Cloud – безплатна облачна услуга, която предлага актуализации на фърмуера директно към фотоапарата, както и съхранение на изображения от фотоапарата в облак, както и ексклузивни предварително зададени обработки за изображения.

Резюме на основните характеристики: Z6III

Частично многослоен 24,5-мегапикселов пълнокадров сензор: светкавичните скорости на сканиране на сензора са в основата на способността за пълно прочитане на пикселите за постигане на чисти, детайлни изображения с превъзходен динамичен диапазон и прецизност на цветовете. Вграденият диапазон на ISO варира от 100 до 64 000 (разширяем до 50 – 204 800).

6K RAW филми във фотоапарата: вътрешно записване на 6K/60P (RAW) и 5,4K/60P (YUV). Можете да създавате 4K UHD/60p филми със свръх семплирани от 6K във фотоапарата и да снимате видео клипове при 240p (10-кратно забавен кадър).

Звук с професионално качество: входът за външен микрофон на фотоапарата може да се използва като линеен вход за звук с професионално качество.

Ярък електронен визьор с ултраширока цветова гама: с честота на опресняване от 60 кадъра/сек, 4000-нитовият електронен визьор с 5 670 000 точки показва постоянно плавни изгледи с висока разделителна способност. Широката цветова гама (DCI-P3) показва реалистични цветове без цветни ивици.

До 120 кадъра/сек с АФ/AE и функцията за предварително снимане: 120 кадъра/сек (10-мегаписелови JPEG файлове с формат DX) или 60 кадъра/сек (24-мегапикселови пълнокадрови JPEG файлове). Z6III заснема решителния момент дори ако това се случи преди освобождаване на затвора.

Характеристики на АФ като за флагман: изумително бързите изчисления на АФ помагат за постоянно надеждно проследяване, което няма да ви подведе. Детекцията на обекти и АФ работят с долна граница до -10 EV за филми и снимки.3

Мощна система за намаляване на вибрациите и стабилизиране на точката на фокусиране: 8,0 стопа3 стабилизация на изображението по 5 оси, вградена направо в тялото на фотоапарата, и Е-VR за филми. Намаляването на вибрациите на точката за фокусиране стабилизира зоната около активната точка за фокусиране.4

Дисплей с променлив ъгъл с висока разделителна способност: изцяло завъртащ се сензорен екран с 2 100 000 точки за ясен, изключително детайлен изглед на сцената от всеки ъгъл.

Малък, лек, здрав: тежи само 750 г (приблизително), с първокласна изолация от атмосферни влияния и студоустойчивост до -10 C.

Два слота за карти: единият слот поддържа CFexpress тип B или XQD карти, а другият поддържа UHS-II SD карти.

Опционална вертикална батерийна ръкохватка: новият захранващ батериен пакет MB-N14 на Nikon може да се използва като ръкохватка за вертикално снимане или за уравновесяване на телефото обективи, както и за продължително целодневно снимане.