Panasonic официално представи в България новите Lumix S фотоапарати

Фотоапарат Panasonic Lumix S1

Фотоапарат Panasonic Lumix S1

От Panasonic официално обявиха новите Full-frame фотоапарати от серия Lumix S, а специален гост на събитието бе известният фотограф Васил Къркеланов, който първи е тествал апаратите и сподели своите впечатления от тях, а след него и ние 😀

Започваме с „по-големия“ от двата, Panasonic Lumix S1R.
Той е оборудван с изцяло нов, Full-frame сензор с ефективни 47.30 мегапиксела и разчита на L-Mount обективи, и супер бърз автофокус.
Lumix S1R се отличава с изключителна ергономия и удобство на захват, тъй като той е насочен към професионалистите, а за тях това е от голямо значение. Все пак никой не би използвал неудобен захват и то за по-продължително време, нали?
Едно от важните неща при един фотоапарат е визьорът, който в случая е OLED с много висока разделителна способност от 5760 dots, а на него можете да видите всички настройки на устройството в даден режим, както и да фокусирате по-лесно и безпогрешно (потребителите на DSLR апарати ще разберат за какво става дума).

Lumix S1R - заснет с Lumix S1
Lumix S1R – заснет с Lumix S1

Lumix S1R е конструиран по системата L-Mount като се очаква да се появат още обективи от Lumix, Leica и Sigma.
Към този момент имахме възможност да тестваме 3 от тях, а любим ни стана 50mm. с бленда f/1,4. Интересното при него е, че не е толкова малък, колкото сме свикнали да виждаме. Това се дължи на конструкцията на обектива и разположението на лещите, за да може да ви предостави максимално добри снимки без появата на хроматична аберация.
А като говорим за качествена фотография, няма как да пропуснем да споменем, че Lumix S1R е оборудван с 5-осов стабилизатор на тялото (Body I.S.) и от “първа ръка“ можем спокойно да заявим, че се справя отлично със стабилизиране на изображението при леко поклащане, дори и при видео.
Обективите от своя страна разчитат на 2-осов оптичен стабилизатор, който в комбинация с този в тялото достига до 6 стопа и елиминира още повече различни видове движения.

От Panasonic са помислили и за високото ниво аматьори във фотографията и любители на видеографията. За тях е на разположение Lumix S1.

Фотоапарат Panasonic Lumix S1
Фотоапарат Panasonic Lumix S1

Разликите между двата апарата са осезаеми както в цената, така и в характеристиките.
При Lumix S1 се залага на по-малък, 24.2 мегапикселов Full-frame сензор, но все така разчита на мощния Venus Engine процесор. С негова помощ е възможно достигането на ISO чувствителност до ISO 51200.
Ако обаче тези 24 мегапиксела не са ви достатъчни, можете да преминете на функция
„Висока резолюция“, в която апаратът ще комбинира осем кадъра, заснети последователно, чрез изместване на сензора от системата за стабилизация на образа в тялото и така ще получите 96 мегапикселово изображение с резолюция 12000 х 8000 (при S1R е 187MP).
Това ще ви даде възможност за принт на снимките с много високо качество!


И както споменахме, Lumix S1 е насочен към видеографите, които търсят високо качество на видеото, широк набор от инструменти, „непоклатима“ стабилизация и заснемане в 4K с 60p, но при 30 кадъра се постига пълното прочитане на пикселите за още по-чисти и детайлни изображения.

С удоволствие ще ви запознаем подробно с апаратите в началото на месец май, когато ще можем да тестваме фотографските и видеографските възможности!

Пълни характеристики можете да намерите тук:
https://www.panasonic.com/bg/corporate/news/articles/201902-articles-03.html

 
Всички снимки са собственост на Tech Tips Media и разпространението им е разрешено единствено и само с включване на "Източник и линк към статия"