Plovdiv Game Jam 2022 приветства участниците си в петдневен онлайн хакатон

Към всички художници, програмисти или просто почитатели на настолни и дигитални игри: Plovdiv Game Jam 2022 ви очаква с нетърпение!

Деветото поредно издание на Plovdiv Game Jam ще даде поле за изява на всички любители на игрите, които желаят да създадат свой прототип на игра. Част е от Global Game Jam – събитие, в което участниците, организирани по екипи, трябва да създадат начална работеща версия по определена тема. Поради създалата се извънредна обстановка, Plovdiv Game Jam 2022 ще наруши традицията да бъде тридневно събитие и ще продължи цели пет дни – от 26 до 30 януари. Събитието ще протече изцяло онлайн, в Discord заедно с предаване на живо в Twitch.

 

Но това, че Plovdiv Game Jam ще бъде онлайн, не означава, че не ви очакват интересни моменти. На 27 и 28-ми ще има презентации от лектори, занимаващи се професионално с разработката на игри и 3d дизайн, ще споделят опита си с участниците от различни сфери на гейм индустрията.

За повече актуална информация, следете сайта на събитието – https://plovdivgamejam.org/

 

Всички, които желаят да бъдат участници, могат да се регистрират директно на сайта на Global Game Jam https://globalgamejam.org/2022/jam-sites/plovdiv-game-jam. А тези, които желаят да бъдат свидетели на магията на джама, могат да гледат събитието в Twitch (https://www.twitch.tv/plovdivgamejam), както и в предаването на живо на страницата на Забелязано в Пловдив. Не пропускайте представянето на разработките на игрите в последния ден от събитието! Победителите ги очакват изненади, благодарение на PIC.bg.

 

Въоръжете се с търпение, материали и софтуер, защото ще бъдете част от онлайн епопеята на Plovdiv Game Jam 2022. Очакваме ви!