Външни батерии от Canyon – абсолютна необходимост!

външни батерии от Canyon

външни батерии от Canyon- ревю

Здравейте!
Дойде време да направя ревю и на едно от устройствата, без които лично аз не мога. Става дума за външни батерии от Canyon. Марка, която не крия, че харесвам. Продуктите им са качествени и са на достъпна цена. Попадат в бюджетния клас. Вече доста хора прибягват до външни батерии главно заради малките на капацитет батерии на смартфоните. Това е едно от нещата заради което реших, че powerbank-ът е много полезна джаджа. С напредване на времето се оказа, че я използвам за зареждане на все повече и повече устройства – телефон, bluetooth слушалки, дистанционното на дрона, ipod и др.

външна батерия Canyon
Външна батерия Canyon
външна батерия Canyon - спецификации
Външна батерия Canyon – спецификации

Тук искам да ви представя две от батериите, които лично аз използвам в зависимост от ситуацията. Едната, по-голямата, от които използвам за по-дълги пътувания, когато се нуждая от сигурност, че ще имам батерия, а другата (по-малката на mAh) предимно в градски условия.
И двете са Li-polymer, което означава, че не би трябвало да имате проблем с използването на батериите в по-студени дни. Разликата между двете е капацитетът и портовете.
Нека започнем с по-голямата, модел CNS-TPBP10W. Тази батерия е с капацитет 10 000mAh и това, което прави впечатление е output-ът от максимални 2,4 ампера, което гарантира бързо зареждане на вашето устройство. Портовете, с които разполагате са 1 USB порт за output и два входящи, през които да заредите самата батерия. Единият входящ е micro usb, а вторият е lightning port за улеснение на iphone потребителите.

външна батерия Canyon - портове
Външна батерия Canyon – портове

Това определено е голямо удобство. От своя страна в комплектът няма включен lightning кабел, така че трябва да помислите за това. Разбира се, трябваше да направя тест на батерията. Телефонът, който използвам в момента (Moto Z) е с капацитет на батерията 2500mAh и powerbank-ът стигна точно за 4 зареждания на косъм. Трябва да имате предвид разреждането на батерията, когато не я използвате, за да не останете изненадани някой ден (Историята познава случаи).
Един от минусите според мен на тези батерии е, че нямат USB type C. Както знаем, това е новият стандарт, който става масов и започва да измества micro usb от мобилните устройства.

външна батерия Canyon - кабел
Външна батерия Canyon – кабел

По-малката батерия, модел CNS-TPBP5W е с капацитет 5000mAh и макс. output 2 ампера. Тя разполага с 2 стандартни UBS порта за зареждане на устройствата ви и 2 input порта – micro usb и lightning port. Харесва ми, че и двата модела имат порт за iphone. Разликата в теглото между двете не е малка, както и дебелината на батерията, но това е логично, имайки предвид, че едната е с два пъти по-голям капацитет. С по-малката батерия успях да заредя телефона си почти 2 пъти, като вторият стигна до 85%, което пак е добре.
И двете батерии са доста солидни и определено не отстъпват по качество на изработка на по-скъпите.

външна батерия Canyon - сравнение
Външна батерия Canyon – сравнение
външна батерия Canyon - сравнение
Външна батерия Canyon – сравнение

Като заключение мога да кажа, че съм изключително доволен от тези две батерии. От Canyon не са пестили нито от качество, нито от дизайн, нито функционалност. Хубаво е, че и двете имат led индикация за заряда в тях и лесно можете да проверите колко ток има в тях. Друг плюс е, че и двете батерии изглеждат много стилно и изчистено.
Както вече споменах, единственият минус на тези външни батерии от Canyon е, че няма USB type C, но това не е съществен проблем. Хубавото е, че и двете могат да бъдат качени на самолет и няма да ви направят проблем за тях, тъй като са под 32 000mAh капацитет.
Цените, на които могат да бъдат намерени са съответно:
CNS-TPBP10W – 10 000mAh – 50 лева
CNS-TPBP5W – 5 000mAh – между 30 и 35 лева
Според мен цената си заслужава и ако си търсите външна батерия, бих ви посъветвал да погледнете тези варианти. 🙂