PUBG ще получи крос-плей за Xbox One и PS4

PUBG Season 4

PUBG ще получи крос-плей поддръжка в началото на месец октомври тази година. Това обявиха от ръководството на компанията на международното изложение Gamescom.

Играчите на PlayerUnknown’s Battlegrounds на Xbox One и PlayStation 4 ще могат да се срещнат и да се изправят един срещу друг. Тестовите сървъри ще се появят в края на септември, а редовните PUBG сървъри за cross-play се очаква да получат актуализация чак в началото на месец октомври.

Microsoft представи крос-плей поддръжката за PUBG по време на стрийм на изложението Gamescom. Актуализацията ще бъде лимитирана само до PlayStation 4 и Xbox One, така че играчите няма да могат да се съревновават срещу PC плейъри.

PUBG Season 4
PlayerUnknown’s Battlegrounds

„Първата ни цел бе да съберем в крос-плей платформа 100 играчи от двете конзоли и да им предоставим възможност да играят заедно“, обяснява Сесилия Лий, главният мениджър на PUBG Corporation. „Следващата ни цел е да подобрим времето за matchmaking като очакваме, то да стане много по-кратко, благодарение на по-широкия спектър от играчи“.

PUBG е последната топ игра, която се включва в крос-плей поддръжката. Бариерите пред компанията паднаха, когато миналата година Sony най-накрая отстъпиха в политиката си за cross-play за Fortnite и Rocket League. 

Сега очакваме да видим крос-плей актуализация и за Call of Duty: Modern Warface.