Synology обяви пускането на DSM 7.0 и разширение на C2 cloud

Synology днес обяви предстоящото пускане на DiskStation Manager (DSM) 7.0 и значително разширяване на платформата Synology C2 с четири нови облачни услуги. С фокус върху подобрената сигурност, възможностите за управление на системата и подобряването на съвместната работа с данни, DSM 7.0 е сериозна стъпка напред за NAS и SAN продуктите на Synology. Като надгражда успешния модел на C2 Storage, компанията планира да пусне хибридни и изцяло облачни продукти, включително нов мениджър на пароли, directory as a service, облачен бекъп и решения за сигурен трансфер на данни. Synology инвестира в разширяването на наличността на своя облачна платформа като започна работа по отварянето на център за данни в нова локация и разширение на услугите в Тихоокеанския регион.

Близо до източника: как edge решенията на Synology решават предизвикателствата с управлението на данни

„Постоянно се генерират големи обеми от неструктурирани данни и скоростта на този процес нараства експоненциално,“ каза Philip Wong, Изпълнителен директор и основател на Synology. „Традиционните реализации с централизирано съхранение на данните вече не могат да се справят с постоянно нарастващата честотна лента и изискванията за производителност. Облачните edge продукти като линията за управление на хранилища за данни на Synology са едни от най-бързо растящите решения на пазара днес, защото те по уникален начин отговарят на предизвикателствата, които среща модерният бизнес.“

Над осем милиона решения за управление на данни от Synology са внедрени в световен мащаб1 и всяко от тях използва операционната система DSM. Като най-развитата NAS OS в света DSM по уникален начин комбинира оперативността, бекъпа и защитата на данните с надеждна синхронизация и решения за съвместна работа, за да отговори на тенденцията за децентрализиране на работните места и съхранението на данни. Разработените от Synology допълнителни модули като Synology Drive, Active Backup suite и др. се радват на над шест милиона сваляния месечно.

DSM 7.0, следващата стъпка от развитието на платформата, ще бъде пусната на 29-ти юни2. Заедно със съществения ъпдейт, ще бъдат пуснати още изцяло нови хибридно-облачни услуги като Active Insight, широкомащабно решение за мониторинг на устройства и анализ, Hybrid Share, който комбинира гъвкавостта на съхранение на C2 и опциите за синхронизиране на локално инсталираните устройства, и C2 Identity, хибридна облачна directory as a service функция, която да опрости управлението на домейни между системите3. Заедно с подобренията в платформата като поддръжката на 1 PB томове за супер обемни задачи, DSM 7.0 представя и подобрения на сигурността под формата на Secure SignIn. Тази чисто нова система за идентификация прави двустепенно удостоверяване лесно и просто за използване.

Нови C2 решения и център за данни

Предстоящите да се появят веднага след това C2 Password, C2 Transfer и C2 Backup са самостоятелни решения, които отговарят на съвременните нужди от защита на пароли, споделяне на конфиденциални файлове и бекъп на крайните точки и обичайните SaaS облачни услуги. 

„След четири години на разработка и експлоатиране на нашата облачна услуга можем да интегрираме нашата експертиза в управлението на данни с нови технологии, позволяващи иновативни оптимизации, за да осигурим надеждна, но изключително ценово конкурентна услуга,“ каза Wong. „Обърнали сме поглед към бързото развитие в отделните локации, за да адресираме потенциалните си клиенти.“ 

В развитие е нов център за данни в Тайван, който е разположен по средата между ключовите пазари в Тихоокеанския регион. Разширяването позволява на цялото C2 портфолио да бъде по-близо до клиентите, като се намалява закъснението и се подобрява потребителското преживяване по начин, подобен на този, при който локалните NAS и SAN решения на Synology го правят за edge инсталациите.

„DSM 7.0 и новото разширение на C2 представят новата визия на Synology за управление на данни,“ заяви Wong. „Ще продължим да вдигаме летвата още по-високо с по-близка интеграция, за да доставяме най-доброто и при локалните, и при облачните архитектури.“

Наличност

Новите C2 решения и DSM 7.0, които са преминали през над 7 месеца публично тестване, ще бъдат налични скоро.