Достъпна меш система от Tenda

Tenda MW-3 меш рутер

Tenda MW-3 меш рутер

Tenda е марка, от която до момента имаме предимно положителни впечатления, а бюджетната им меш система от рутери, MW3, само може да затвърди това наше убеждение. 

Външният вид на рутерите е изчистен, а белият цвят е идеален за почти всякакъв интериор, без да се натрапва на очи. И двете устройства са с формата на куб, а компактните им размери ги правят лесни за позициониране в дома. В задната страна на всяко от тях има по два LAN порта и един куплунг за зареждане, а в едно от устройствата трябва да включите интернета от вашия доставчик. 

Настройката е повече от елементарна, като за тази цел ви трябва смартфон и приложението на Tenda, а след това следвате диалога за настройване. Това би трябвало да не отнеме повече от 5-6 минути. 

В нашия случай, Tenda MW3 се използва в домашна среда, за да може ефективно да покрие целия апартамент с Wi-Fi обхват, което до момента беше малко трудно, защото рутера от доставчика не се справяше. Нужно е да знаете, че тази меш система е предвидена за помещения до 200 квадрата, но това зависи и от стените, арматура в тях и тн. 

При тестовете, които направихме, в хола получаваме около 80mbps свързаност, а в спалнята около 25-30, което е засечено през рутера на доставчика. Когато включихме нодовете, скоростите на двете места се изравниха, което беше целта на занятието. 🙂 

Пълното ревю ще намерите в YouTube канала: https://youtu.be/G3L6AxR5jLE