Достъпен WiFi6 рутер от Tenda – RX3

Tenda RX3

Tenda RX3

Tenda е марка, която влезе в арсенала ни преди около година и половина и бихме казали, че рутерите им са повече от добри за домакинството, а днес ще разгледаме и новия им WiFi 6 модел – RX3. 

WiFi 6 навлиза все повече и повече в домовете ни, а компаниите все по-стремглаво вадят нови рутери като вече виждаме и много достъпни модели. Точно такъв е и RX3, който освен бързи скорости, двубандова връзка и красив дизайн идва на цена от около 100-130 лева. 

Винаги обръщаме внимание на това дали един рутер е лесен за настройка, ако е предвиден за масова употреба! При RX3 всичко е повече от елементарно, като дори можете да го настроите изцяло и само от вашия смартфон, без да се налага да ползвате компютър или лаптоп. 
Освен това от приложението на Tenda можете да контролирате рутера от разстояние, без значение дали сте в дома си или на Северния полюс, стига да има интернет. 
Това, което ни прави впечатление е, че той разполага само с 3 LAN порта, които за нашата употреба идват малко, но за сметка на това са gigabit. 

Силата на RX3 обаче идва при Wi-Fi, тъй като освен по-добър сигнал имаме и доста по-високи скорости на свързаност, което би ви позволило да стриймвате 4К съдържание по Wi-Fi без накъсване. Разбира се, и това си има лимитации – разстоянието на устройствата до рутера. Важно е да се спомене, че 2,4Ghz винаги ще има по-добър обхват на по-далечно разстояние, но пък 5Ghz предлага по-високи скорости на свързаност при близки устройства. 

За да придобиете пълна представа за рутера може да изгледате цялото видео ревю:
https://youtu.be/GvERZZYZLJs