Turtle Beach в процес на придобиване на Roccat!

Turtle Beach придобива Roccat

Turtle Beach придобива Roccat

По-рано днес стана ясно, че компанията Turtle Beach, известна с геймърските си слушалки, е в процес на придобиване на добре познатите Roccat за 19.2 милиона долара.

В наши дни нещата с Turtle Beach се промениха, тъй като започнаха да залагат повече на цена, отколкотo на качество. Предполага се, че точно Roccat ще се очаква да ги измъкне от този „ъгъл“, въпреки че най-вероятно компанията ще продължи присъствието си в по-бюджетния сегмент, но ще подобри значително качеството, на което залагат от Roccat, и което познаваме лично.

Видео ревю на геймърска мишка Roccat Nyth
Източник: Tech Tips Media

Такъв тип придобивания на компании в повечето случаи играе положителна роля и много добър пример за това са Logitech, които погълнаха Astro, Blue Microphones, Jaybird, Saitek и Ultimate Ears. От скоро се говори и за евентуално придобиване на Plantronics, а те са известни с премиум слушалките в бизнес сегмента.

Още един пример е известната на всички компания за геймърска периферия – Razer. Те „закупиха“ THX и смартфон компанията Nexbit, която в момента произвежда Razer Phone.
Преди известно време Mad Catz също пробваха да придобият Saitek и Tritton, но тогава компанията фалира, а сега прави опит да се „възроди от прахта“.

Подаръци за мъж