Xiaomi представи Mix Fold 2

Xiaomi Mix Fold 2

Xiaomi Mix Fold 2

Ето, че Xiaomi не изостана с обявяването на второто поколение сгъваем смартфон, който да мери сили с останалите марки.

Характеристиките на Mix Fold 2 са добри, като смарт“тефтерът“ залага на най-ново поколение чип в лицето на Snapdragon 8 Plus Gen1, а в допълнение на това виждаме и 12GB RAM. Тези спецификации ще позволят на потребителите да използват смартфона за по-тежки multitasking сесии, както и за игри, без да има проблем с производителността… Ако разбира се от Xiaomi са си оптимизирали добре софтуера, което е известно, че е слаба страна на компанията.

В един сгъваем смартфон най-отличителната черта е екранът, а при Mix Fold 2 имаме 8.02 инча LTPO панел с разделителна способност от 2160х1914 пиксела, както и 120Hz честота на опресняване за по-плавно изображение.
Смартфонът също така е оборудван и с външен AMOLED екран с големина 6.56 инча и все толкова високите 120 херца на опресняване, а покритието му е Gorilla Glas Victus.

Камерната система на Mix Fold 2 не изглежда като нещо изключително впечатляващо, тъй като залага на 50MP основен сензор IMX 766, който се справя добре, но не е flagship grade. В допълнение на него виждаме 13MP ултраширокоъгълен и 8MP телефото, който предлага до х2 приближение.

Всичко това се захранва от батерия с капацитет 4500mAh, а за достигане на 100% заряд са нужни около 40 минути с 67W зарядно.

Цената на Xiaomi Mix Fold 2 започва от 8999 Юана или 1336 USD за 256GB версия, а ако искате най-големият въможен капацитет, тогава говорим за 1782 USD.

Разбира се, смартфонът идва с една уговорка и тя е, че няма да се предлага извън Китай, поне за момента. 🙂