Sony представи три модела смартфони

Xperia 10 & Xperia 10 Plus

Xperia 10 & Xperia 10 Plus

След грандиозното представяне на сензационния флагман Xperia 1, от Sony побързаха да се похвалят със своите три нови допълнения – Xperia 10, Xperia 10 Plus и Xperia L3.

Xperia 10 & Xperia 10 Plus
Xperia 10 & Xperia 10 Plus

Първите два смартфона се помещават в супер средния ценови клас и включват голяма част от функциите на лидера Xperia 1. Те се отличават с елегантен дизайн, широк почти безрамков 21:9 Full HD+ дисплей и позволяват използване на повече от едно приложение. Това дава възможност на потребителите, например, да гледат видеоклипове, докато пишат съобщения.

Xperia 10
Xperia 10

Камерите на Xperia 10 и Xperia 10 Plus са двойни, но предоставят опция за „боке“ ефект и заснемане на 4K видео в съотношение 21:9. Ексклузивното за Plus модела е 2х оптичното приближение,  което позволява на снимащия да е по-близо до действието. Селфи камерите и в двата телефона притежават SteadyShot™ за заснемане на видеа без размазване, дори когато сте в движение. Смартфоните са оборудвани с High-Resolution Audio от Sony с DSEE HX™ и LDAC технологии за пълноценно аудио изживяване.

Xperia L3
Xperia L3

Xperia L3 пък е нов представител в базовата линия на компанията. Той разполага с двойна 13MP и 2MP основна камера и 5,7-инчов HD+ дисплей със съотношение на страните 18:9. Устройството притежава 3300 mAh батерия и технологията на Sony Xperia Adaptive Charging и USB Power Delivery за изключително бързо зареждане.