Yettel TV РЕВЮ – Лесно, удобно и бързо!

Интерактивните телевизионни услуги стават все по-предпочитан избор пред конвенционалната телевизия, която ви ограничава само до телевизора. Освен, че те променят пазара, променят и потребителската нагласа и внасят удобство и гъвкавост.

В тази статия ще ви запозная с интерактивната телевизия на Yettel, която може да бъде достъпена от различни устройства, включително вашия смартфон, телевизор, таблет и др.

Как да активираме

Заявката на интерактивна телевизонна услуга става изключително лесно, като за тази цел трябва да посетите сайта на Yettel, от там да създадете профил (или да се впишете във вече съществуващ) и да изберете опцията, която е удобна за вас. Тук има две възможности – да се абонирате за тв. услугите с договор или да изберете безсрочен договор, който можете да подновявате всеки месец или изцяло да спрете.
Тъй като потребителите са с различни предпочитания, Yettel предлагат ДВА пакета безсрочна телевизия, с различен брой канали, и различна цена:
TV Favorite със 100+ канала (65+ HD) и TV Max с 200+ канала (110+ HD). Цените са съответно 23,99 лв. с ДДС и 29,99 лв. с ДДС на месец. Двата пакета са с включени 2 бр. екрани за гледане на различни смарт устройства – смарт телевизори, смартфони и таблети (с операционни системи iOS или Android), както и лаптопи и компютри, за които платформата е достъпна през браузър на адрес tv.yettel.bg.


Следващата стъпка е избор на допълнителни услуги като HBO MAX, DiemaXtra и Max Sport Plus включващи спортни канали, но разбира се, това не са задължителни пакети и при желание можете да ги пропуснете, ако не искате да заплатите допълнително.

Непосредствено след това платформата ще ви изиска да въведете данните на вашата карта за заплащане и това е всичко 🙂

Платформи

Както може би сте предположили вече, Yettel TV може да бъде гледана от много различни устройства, ан е само на вашия телевизор. За целта на тази статия, тестовете на платформата са извършени със смартфон и лаптоп. Това според мен дава по-голяма гъвкавост на подобна услуга и можете да я ползвате дори в градския транспорт… или където изобщо имате интернет.
Относно включването на Yettel TV приложението на телевизор, трябва да знаете, че има няколко условия, а именно:

  • Samsung (с операционна система Tizen 5 или по-висока)
  • с операционна система Android (Sony, Philips, TCL, Sharp, Hisense, и др. с Android TV 8.0 или по-висока) и
  • LG (с операционна система WebOS 4.0 или по-висока) произведени след 2019 г.

Интерфейс

Yettel TV е направена да бъде максимално удобна на потребителите. Интуитивната структура ще ви даде възможност за лесен контрол на приложението.
Като позитив мога да изтъкна по-големият шрифт, който е използван в основните категории, което дава възможност и на хора в по-напреднала възраст и/или нарушено зрение да се ориентират.


Моята любима секция обаче се оказа, че е филми и сериали. В нея можете да достъпите вашите любими филми и тв серии, които да гледате дори след като вече са минали по телевизията. В допълнение, тази секция използва ресурсите на някои от каналите, за да съхранява филми, които да можете да намерите там, за определен период от време. Най-прост пример е, че можете да гледате филмите за Хари Потър, като тези ресурси идват от HBO MAX библиотеката, за която можете да се абонирате допълнително.

Също така, секцията филми и сериали е разделена на подсекции – приключенски, фентъзи, криминални, комедия, драма и др, за да можете бързо и лесно да изберете желаното от вас съдържание, без да губите време и желание за гледане.

При сериалите отново можете да избирате категории, спрямо вашите интереси, но това, което ми прави впечатление е, че липсват епизоди при някои от тях, и не можете да гледате такива, които все още не са били излъчени по телевизията, което в крайна сметка е нормално.

Програмата

За хората, които все пак искат да гледат съдържание в реално време, можете да го направите, като натиснете на „програмата“. В този панел, добре описани в блокове, ще намерите всички налични канали, информация за текущото предаване/филм.

Също така можете да достъпите изминало съдържание, до една седмица, като това ще ви даде възможност да „наваксате“ ако сте изпуснали някоя серия от любимото си предаване и/или филм.
Точно по този начин гледам „Туризъм.бг“, когато изпусна епизода в събота 🙂

Няма как една програма да не ви даде информация и за бъдещите излъчвания по различните канали, като това ви дава възможнот да проверите какво следва през следващите 3-4 дни, в зависимост дали ТВ каналът е попълнил информацията.

Заключение

Интерактивната телевизия е част от ежедневието ми от няколко години, но възможността да се възползвам от безсрочен план ми дава още по-голяма свобода да гледам от където реша, стига да имам интернет.

Това разбира се идва на съответната цена, която е малко по-висока от тази с договор, но пък възможността за спиране по всяко време не е за подценяване. Може би искате да отидете на вилата за един месец, да отидете на къмпинг, да отидете на хижа, но искате да имате телевизия -е, може би Yettel TV е перфектното решение за вас.
С избор от два пакета канали (и съответно цена), възможност за добавяне на екстри като HBO MAX, Diema Xtra, Max Sport Plus, до 5 екрана за гледане – това е услуга, която би задоволила голяма част от хората.

Плюсове:
– Възможност за пускане когато искате (30-дневен абонамент)
– Възможност за връщане до една седмица назад
– Добра структура на съдържанието
– Приятен потребителски интерфейс

Минуси:
– По-висока цена спрямо срочен абонамент