ZOTAC представи новия си геймърски компютър

Zotac мини компютър

Zotac мини компютър

Тази седмица от ZOTAC представиха своят компактен компютър от тип SFF (small form-factor), насочен към гейминг при ограничено пространство. Първоначално системата ще бъде налична само в една конфигурация, но за сметка на това ще предоставя добра производителност за геймъри, които предпочитат компактни компютри.

Zotac мини компютър - комплект
Zotac мини компютър – комплект

ZOTAC са известни предимно от собствената си серия видео карти, SFF и SFF barebones компютри и не тайна, че през последните няколко години се опитват да навлязат на пазара на геймърските компютри. Още през 2017г., от компанията представиха геймърският компютър Mek1, който съчетава възможността за ъпгрейд при сравнително компактни размери. Инициативата е приета като успех и през 2018 г. от Zotac пуснаха в продажба следните два модела:
Mek Ultra базиран на HEDT платформата на Intel(пусната през октомври на 2018г.) , и Mek Mini задвижван от традиционната гейминг платформа на Intel.
Тази седмица от компанията обявиха финалните спецификации на Mek Mini, която се очаква да се появи на пазара в близко бъдеще.

Zotac мини компютър - размер
Zotac мини компютър – размер


Размери и спецификации

Mek Mini е с размери от 260.8×136×258.8 mm и ще разполага с 6-ядрен процесор Intel’s Core i7-8700 и видео карта от NVIDIA GeForce RTX 2070 с 8GB GDDR6 памет. Освен тях системата ще бъде снабдена с 16GB DDR4, 240GB PCIe/NVMe M.2 SSD, както и с 2.5 инчов механичен хард диск с 2TB капацитет. Компютърът ще бъде захранван от два захранващи блока, всеки по 230W.

От гледна точка на свързаност, Mek Mini разполага с Rivet Networks’ Killer Wireless-AC 1550 802.11ac Wi-Fi + Bluetooth 5.0 контролер, два GbE порта (единият контролиран от чипът Killer E2500), 5х USB 3.0 Type-A портове, един USB 3.0 Type-C конектор, четец за SD карти и 3.5-mm аудио жак. В същото време ZOTAC Gaming GeForce RTX 2070 разполага с 5 дисплей порта (два DisplayPort 1.4, DVI-D, HDMI, USB-C) и може да поддържа до 4 монитора едновременно.

С насоченост към геймърите, Mek Mini на ZOTAC разполага с изключително сложна система за охлаждане, която да гарантира издръжливост на компонентите, постоянна производителност под голямо натоварване и да е тиха при работа. Освен това има и Spectra RGB lighting поддържащ 13 светлинни режима.

ZOTAC ще предлага две версии на Mek Mini. В някои региони машините GM2070C700B ще бъдат доставени заедно в комплект с геймърска механична клавиатура с LED подсветка и оптична геймърска мишка, докато в друга ще бъдат доставяни без допълнителна периферия. В САЩ цената на системата без периферията ще бъде $1599.99