Ето какво знаем за новите OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro новини

OnePlus 7 Pro новини

И тази година от OnePlus подготвят нови смартфони, и то два – OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro, които ще бъдат обявени официално на 14 май в няколко града.

От предишни изтичания на информация и примерни рендери имаме идея как би изглеждал OnePlus 7 Pro, а именно с екран без ноч, прорез, процеп и тн. Предната камера се очаква да бъде на слайдер механизъм, какъвто видяхме при OPPO, а това веднага би притеснило част от хората, които нямат доверие на движещи се части в смартфоните.

Лийковете сочат, че OnePlus 7 Pro ще бъде оборудван с 6.64 инчов екран с резолюция 1440p и честота на опресняване 90Hz, докато масовите смартфони използват 60Hz.
Завръща се четецът за пръстов отпечатък под екрана, като той ще бъде оптичен, а не ултразвуков, какъвто виждаме при флагманите на Samsung.

OnePlus 7 Pro

Image 1 of 4

OnePlus 7 Pro

Смартфонът ще разчита на 4000 mAh батерия за по-продължителната си работа, а при нужда от зареждане, ще имате на разположение 30W зарядно, но за жалост няма потвърждение за безично зареждане.

Основната камера на OnePlus 7 Pro видяхме, че ще бъде тройна, а слуховете са, че главният сензор ще е 48MP. В допълнение ще има телефото и широкоъгълна камера. Предната ще бъде само с един сензор и при нужда ще излиза от рамката на смартфона посредством автоматизиран плъзжащ механизъм.

Относно хардуера се предполага, че ще видим Qualcomm Snapdragon 855 SoC и масимални 10GB RAM памет, които ще видим само при PRO версията.

OnePlus 7

Image 1 of 3

OnePlus 7

От друга страна, OnePlus 7 много ще наподобява на предшественика OnePlus 6T, който има подобен прорез в горната част на екрана, където се помещава селфи камерата. За него също очакваме Snapdragon 855, но по-малко RAM памет, двойна основна камера и по-малък екран.

За да разберем цената обаче, ще се наложи да почакаме до 14 Май, но предполагаме, че разликата между двата смартфона няма да бъде незначителна.