А1 получи признание за най-предпочитаната марка сред българските потребители в категория „Телекомуникации“

За шести пореден път А1 получи признание за най-предпочитаната марка сред българските потребители в категория „Телекомуникации“. Това стана ясно от резултатите в онлайн анкетата „Любимите марки“ за 2024 година, в която бяха регистрирани 1 542 678 гласа. В три отделни кръга, проведени през юни, класацията се определя от избора на потребителите. През тази година А1 привлече подкрепата на най-голям брой участници в гласуването и заслужено спечели своето единадесето отличие и шесто поредно първо място в класацията.

„Получаваме признание за най-предпочитаната марка в категория „Телекомуникации“ за шеста поредна година, но всеки път наградата ни изпълва с гордост и удовлетворение, защото това е награда от нашите потребители. Благодарни сме, че получаваме тяхното признание за  висококачествените услуги и иновативни решения, за които всеки от нашите талантливи служители има принос”, заяви Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“, А1 България.

Усилията, които А1 полага, превърнаха компанията във водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения, както и най-голямата ICT компания и системен интегратор в страната. Предимствата и ползите, които А1 предоставя на потребителите на ежедневна база, и тази година бяха високо оценени. През 2023 година ключовите сред тях бяха въвеждането на VoWi-Fi – услуга за разговори през Wi-Fi, иновативни функционалности в дигиталната платформа за самообслужване Моят А1 като A1 Tracker, който дава възможност за регистриране и проследяване на технически затруднения, eSIM и за предплатени услуги, както и богатото портфолио от дигитални услуги като Netflix и Storytel, които клиентите на телекома имат възможност да избират и организират на база личните си интереси, като част от мобилния си план.

За 15-а поредна година класацията „Любимите марки” се провежда на базата на гласовете на потребителите, като за разлика от други подобни инициативи не разчита на жури при номинациите, а единствено на потребителските предпочитания и не включва специални пазарни критерии. По този начин „Любимите марки” представя не експертното, а потребителското мнение за марките.