Очакваме нова премиера от Apple през март?

iPhone

iPhone

Според информация от Bloomberg, съвсем скоро ще видим ново събитие на Apple, на което ще представят следващо поколение устройства, а най-вероятно и бюджетна версия на iPhone, с 5G свързаност. 

Mark Gurman посочва в своята публикация, че на 8 март „Ябълката“ ще представи подобрена версия на iPad, а също така и бюджетен iPhone, които пре-спокойно ще дадат силен старт на компанията за тази година. 

Интересното тук е, че не отдавна видяхме iPhone 13, които освен хай-енд версия имат и по-достъпни модели, но явно тук ще се появи телефон в съвсем друг ценови сегмент. 
Разбира се, плановете могат да се променят много бързо, тъй като има цял месец до въпросната премиера, а недостигът на чипове в световен мащаб може да представлява препятствие за гладкия старт на очакваните устройства на Apple.

Новият iPhone се би трябвало да бъде наследник на добре познатия SE модел, които дебютира преди две години. Една от ключовите разлики ще бъде 5G свързаността, на която компанията силно разчита, подобрена камерна система и нов, по-бърз процесор. 
Също така дизайнът ще се запази, поне отчасти, което означава, че ще видим компактен iPhone, който няма да изисква раница, за да го пренесете.

Това, което още се споменава в статията в Bloomberg е, че новият iPad ще бъде следваща генерация Air, които отново ще разполага с 5G свързаност и по-бърз процесор.