Huawei Watch GT2 стана PRO – Видео ревю

Huawei gt2 pro_1

Huawei gt2 pro_1

Huawei са не само сред водещите производители на смартфони, но се представят също толкова добре и с мобилните аксесоари. Новото попълнение Huawei Watch GT2 Pro е тук, за да затвърди това. 

Дизайн

Традиционно започваме с дизайна, който почти не среща промени спрямо модела Gt2, но само на пръв поглед. Разликата между тях е, че при Pro версията материалите са с още по-високо качество, като вече забелязваме титаниева каса, стъкло от сапфир и керамичен гръб. Премиум усещането е сигурно на 100%, а като допълнение откриваме, че бутоните са с по-различни коронки спрямо GT2. 


Външен вид и свързаност

Има две разновидности на каишките като нашата версия е силиконова, но за по-взискателните потребители съществува вариант с кожена. Тук трябва да кажем, че ако вземате Watch GT2 Pro за тренировки и усилени спортни дейности, силиконовата каишка е по-добрият избор, защото кожата се амортизира много по-бързо, когато е изложена на вода и изпотяване.

Удобството при носене много зависи от големината на ръката, но в нашия случай намираме GT2 Pro за една идея по-удобен, отколкото GT2. Това се затвърждава и при носене на часовника по време на сън, тъй като не винаги успяваме да свикнем с такъв тип устройства. 

Технологии

Huawei Watch GT2 Pro е най-развитата версия на часовника до момента, като при него забелязваме много повече опции, част, от които характерни за спортните тракери. 
Първото най-отличително нещо при него е екранът. Той е AMOLED с големина 1.39″, touch контрол и бихме казали, че като за часовник е повече от идеален. Цветовете на екрана са наситени, яркостта е пре-достатъчна, дори за много слънчев ден, а тъч функцията работи без проблем и забавяне при Watch GT2 Pro. 

Huawei gt2 pro
Huawei gt2 pro

Сензорите при този часовник са много и разнообразни като един от най-полезните, поне според нас е този за SpO2 (наситеност на кислород в кръвта). Интересното е, че на по-късен етап успяхме да тестваме и съпоставим с пулсоксиметър и данните се оказаха 1 към 1, което прави GT2 Pro добър вариант за следене на този показател. Разбира се, все още няма как да се доверим на 100% на отчитанията, но все пак е ориентир. 
Измерването на пулса е добре познато и сравнително точно, но една от любимите ни функции е тази за предупреждение при влошаване на времето. 

Huawei gt2 pro - сензори
Huawei gt2 pro – сензори

Тъй като GT2 Pro има вграден барометър, който през цялото време следи атмосферното налягане, той също така ще ви извести ако има рязка промяна, която обуславя разваляне на времето. Това е добра и полезна функция, особено за хората, които „планинарстват“, карат колело извън града или се занимават предимно със спорт на открито. 
Важно е да знаете, че ако искате да получавате такива известия, вие трябва сами да активирате опцията. 

GT2 Pro също така има много подробно измерване на качеството и стадиите на съня, от което можете да разберете дали спите добре, дали се будите много, а на сутринта часовникът може да ви покаже и съвети как да подобрите съня си, тъй като това е от основно значение за правилното функциониране на организма.

Спортове

Главната сила на GT2 Pro е наличието на много тренировъчни режими, които можете да използвате. 
Часовникът поддържа над 13 професионални режима за бегачи, а общо спортовете наброяват над 80. В това число се включват и някои интересни такива като йога, голф – при който GT2 Pro проследява и данни за замах със стика, ски и сноуборд, които показват положителна и отрицателна денивелация, скорост на движение, дистанция, пулс. 
За феновете на силовите спортове, можете да проследите тренировките си във фитнес залата. Лично на нас любимата ни функция е Hiking, в която часовникът се свързва с GPS и показва откъде сте минали, изминато разстояние, положителна и отрицателна денивелация, скорост на движение, а дори можете да направите този трекинг на клипче, посредством приложението Huawei Health.

Huawei gt2 pro спортове
Huawei gt2 pro спортове

Разбира се, в наши дни почти всички такива устройства са водоустойчиви, а GT2 Pro не прави разлика от това. С него спокойно можете да плувате и да се къпете, стига да не минавате налягане от 5 атмосфери или 50 метра дълбочина. Имате възможност за проследяване както на плуване, където часовникът ще разпознае стиловете, така и ред други водно спортове като водна топка.

Заключение

През професионалната ни кариера сме имали възможността да тестваме голяма част от смарт устройствата от тип гривни и часовници и можем спокойно да заявим, че Huawei GT2 Pro е един от най-сполучливите варианти на пазара. Плюсовете му са, че са използвани висококачествени материали, функциите са изобилстващи, приложението Health е много подробно направено и лесно за навигиране. 
Като минус тук можем да дадем липсата на възможност за инсталиране на широка гама от приложения.