MLS Innovation навлиза на пазара с устройства с гласов асистент

Смартфон MLS Range 4G

Смартфон MLS Range 4G

Гръцката технологична компания MLS Innovation Inc., навлиза на нашия пазар с устройства с първия вграден гласов асистент на български език.

Компанията е добре позната в нашата съседка с това, че през годините създава първия гръцки CD-ROM, първата гръцка Електронна Енциклопедия и първите софтуери за гласово разпознаване на гръцки език. В последните години MLS Innovation Inc. се фокусира върху добавяне на иновативни продукти в своето портфолио, сред които мобилен телефон с бутони и сензорен екран, поддържащ 4G и гласова навигация.

Иновативната технология MAIC ( MLS Artificial Intelligence Center) ще позволява гласова интеракция през телефон или таблет, но за първи път тя ще е на родния ни език. Софтуерът в устройствата ще предоставя възможност на потребителите да говорят на български език, за да осъществяват обаждане или да търсят гласово информация в интернет. Също така, MAIC ще може да отваря всяко едно приложение, инсталирано в устройството, като например, камера, фенерче, Bluetooth и други.

Смартфон MLS Range 4G
Смартфон MLS Range 4G

Първото устройство, което компанията ще предложи на нашия пазар, ще бъде Android-базиран смартфон. Моделът MLS Range 4G разполага с 5,5-инчов дисплей и 8-ядрен 1,3 GHz процесор. Оперативната памет на устройството е 2GB, а вградената памет за съхранение – 16GB с възможност за разширение до 64GB, чрез microSD карта. Смартфонът ще разполага с 13MP задна камера и селфи камера с 3,2-мегапикселов сензор. Устройството притежава и вграден сензор за пръстови отпечатъци за повече сигурност и удобство при работа.

Телефонът MLS Range 16GB Dual ще се предлага в пазарската мрежа на Теленор на цена от 109,99 лв. с двугодишен договор.