Изкуственият интелект ще бъде ключов елемент през следващите десетилетия – Фреди Дарбишър

TECH_OF_TOMORROW2020_Pr_632x355_30_September

TECH_OF_TOMORROW2020_Pr_632x355_30_September

Изкуственият интелект ще бъде ключов елемент през следващите десетилетия – споделя дигиралният продуктов мениджър на Shell Research. 

Все повече хора са запознати с това, че AI настъпва с бързи темпове в почти всички сфери – както при малките електронни джаджи, които ползваме в ежедневието, така и в големите корпоративни заводи, рафинерии и цехове. 

„Изкуственият интелект  ще бъде ключов, диференциращ елемент през следващите десетилетия. Той ни помага да изпреварваме конкуренцията. В Shell имаме проактивно техническо решение за мониторинг, задвижвано от изкуствен интелект. Това решение интегрира процеси и технологии, за да ни помогне да открием малките проблеми и да ги отстраним навреме. Така свеждаме до минимум рисковете около нашите операции”. Това заяви дигиталният продуктов мениджър за нови енергии и нововъзникващи дигитални технологии в Shell Research Фреди Дарбишър.

„Например технологията за улавяне и съхранение на въглерод, която е ключов лост за постигане на нашите амбиции по отношение на въглерода и намаляването на въглеродния диоксид“, заяви още Дарбишър.

Фреди Дарбишър е един от участниците в днешното онлайн издание на конференцията Tech Of Tomorrow, която можете да изгледате тук, на запис: 

 

За да проследите интересните дискусии и да получите повече информация за темите и участниците в Tech of Tomorrow, може да се регистрирате безплатно на https://tech.investor.bg/.