5 любими некомпютърни технологични продукта

Любими технологични продукти

Любими технологични продукти

Светът на технологиите е много обширен и в наши дни, компютрите не са единствените продукти, които използваме. Все по-често се случва хората да прибягват до електроника, която по никакъв начин не е обвързана с лаптопи, смартфони и други.
В тази публикация ще ви представя моите 5 любими технологични продукти, които използвам ежедневно, с удоволствие.

1. Pocketbook Touch Lux 3 – електронен четец за книги
Честно казано, изключително много обичам хартиените книги, но понякога се случва така, че е неудобно да ги разнасям с мен, особено ако са големи като „Властелинът на пръстените“. В такъв случай, на помощ идват електронните четци за книги, които освен, че са леки и с издръжлива батерия, те не натоварват очите. Това е резултат от технологията E-Ink, която се използва в тях или т.нар. електронно мастило. То успешно имитира хартиени страници, като по никакъв начин не изглежда като екран на смартфон или таблет.
Сензорният екран е с големина 6 инча, резолюция 1024 x 758 и 16 нива на сивото. Освен това можете да регулирате и яркостта на подсветката, а на мен никога не ми се е налагало да минавам над 40% яркост.

Един съвет, който мога да ви дам е, ако решите да си купувате електронен четец за книги, да търсите такъв с подсветка. Вярно, малко по-скъпи са, но пък удобството е много по-голямо, тъй като можете да четете и на тъмно, във влака, автобуса, леглото, на пейката в парка и където другаде се сетите. 🙂
Друг много голям плюс на тези устройства е това, че те могат да бъдат свързани с интернет (поне някои от тях) и можете директно да си изтеглите и/или закупите любимата книга, без да използвате компютър. Освен това, паметта на четците варира от 4GB до 8 GB, което означава, че можете да качите мноооого книги.
Лично според мен, една от най-готините характеристики на PocketBook Lux 3 е, че батерията издържа до един месец, в зависимост колко често четете.

2. Remington Durablade – тример за брада
Едно от нещата, които използвам постоянно, без изключения, е тримерът за брада. Първоначално бях малко скиптично настроен към такъв тип уреди, но когато от Спектрум Брандс България се свързаха с мен и ми предоставиха да пробвам тримера им за брада DuraBlade се оказа единственото спасение от раздразненията на кожата, предизвикани от нормалните самобръсначки. Той е супер лесен и удобен за употреба, както и за пренасяне, ако ви се наложи да пътувате с него. Една от най-силните страни на тримера е, че най-вероятно никога няма да се наложи да сменяте ножчето в рамките на гаранционния период на уреда или поне така твърди производителят. Освен това, DuraBlade е водонепромокаем, което го прави перфектен за употреба под душа, тъй като можете да го използвате както за „сухо бръснене“, така и за мокро, използвайки пяна или гел.

Лично аз не съм привърженик на мокрото подстригване с тример, и затова го използвам само на суха кожа и нямам никакви проблеми.
Ако все пак не желаете да скъсявате брадата си прекалено много, а само да я подстрижете, имате и такава възможност, тъй като в комплекта от Remington са добавили 4 гребенчета с различна дължина – 1, 2, 4 или 6мм, които да поставите на главата на тримера.
Въпреки, че можете да използвате уреда и без приставки, трябва да знаете, че това не е самобръсначка, и не трябва да очаквате ефект като от такава. Най-късата възможна визия, която можете да постигнете с Durablade е на току що набола брада, което мен ме устройва, тъй като никога не се бръсна изцяло.

Remington Durablade
Remington Durablade

Друго готино нещо при тримера е, че той издържа до 60 минути работа, а зареджането става с помощта на предоставения в комплекта USB кабел и адаптер за електрическата мрежа. Това е лесно и практично решение, тъй като можете да си заредите машинката както от контакт, така и от лаптоп, външна батерия или каквото се сетите с USB порт. Все пак е добре да обърнете внимание какви са Input мощностите на заряд, за да не се окаже, че му подавате повече ток, който може да повреди уреда. 🙂
Лично за мен, това е едно от устройствата, които не бих сменил, тъй като ми върши идеална работа, лесен е за пренасяне, водоустойчив е (стига да не влезете в басейна с него), няма нужда да сменям ножчето, а батерията издържа повече от достатъчно.

3. Bluetooth слушалки Motorola Pulse Escape

Повечето от нас доста често слушат музика, било то от смартфон, iPOD или компютър и не винаги харесват слушалки с кабел, не заради звученето, а заради свойствата на слушалките тайно да се връзват на възел, докато не ги наблюдавате.
Pulse Escape може да е вашето спасение от този проблем като главният им отлечителен белег е, че са оборудвани с Bluetooth 4.1 и могат да бъдат свързвани както с кабел, така и безжично.

Moto Pulse Escape
Moto Pulse Escape

Това е едно от нещата, което все повече и повече ми допада при слушалките, тъй като не винаги мога да се съобразявам с кабелите и още повече, да пътувам със слушалки с кабел. Освен стилния си изчистен дизайн, слушалките предлагат и доста добро качество на звука като разбира се, няма как да очаквате аудиофилско звучене, но все пак музиката през тях не звучи никак лошо.
Говорителите в наушниците са с размер 40 мм, което е „стандартно“ за такъв тип слушалки, а изолацията от изкуствена кожа прави Pulse Escape доста удобни, дори при по-продължителна употреба.
Контролите за увеличаване и намаляне на звука, пауза и пускане на музиката са разположени върху десния наушник, и това, което забелязвам е, че той изолира звука по-малко левия. Това се получава, защото цялата електроника на слушалките е побрана в него и звучи „леко кухо“.

Moto Pulse Escape
Moto Pulse Escape

Друг позитив е, че са доста компактни при пренасяне, тъй като могат лесно да бъдат сгънати и тъй като не се усещат като евтин чифт слушалки, предполагам, че ще бъдат и доста издръжливи.
Лично според мен те са перфектен вариант за тези от вас, които не държат на 1000% на качеството на звука, а търсят нещо по-бюджетно, с което да тренират, да пътуват или просто да слушат музика, без да се налага да се заплитат в кабели.
Точно това предлагат слушалките Pulse Escape от Motorola. 🙂

4. Smart контакт от D-LINK 

Ако преди няколко години някой ми беше казал, че ще мога да си контролирам контактите през телефона, без дори да се налага да съм вкъщи, сигурно просто щях да се посмея малко и да си продължа по пътя, но ето, че това вече е реалност.
Смарт контактите стават все по-удобен и предпочитан вариант, отколкото обикновените такива, защото допринасят за удобството в домакинството и за сигурността.
Интересното при този модел на D-LINK е, че той се включва в обикновен контакт и след като го свържете към домашната Wi-Fi мрежа, той бива лесно управляван от смартфон.
По този начин се елиминира и прочутата фраза „Дали изключих ютията преди да изляза?“. За да проверите дали сте спрели дадения електроуред е достатъчно да стартирате приложението MyDlink и да погледнете, дали контактът все още работи. Ако наистина се е случило така, че той все още да е включен, чрез едно натискане можете да го спрете.
Ако все пак ви се иска да използвате контакта без намесата на смартфон, от дясната страна се намира физически бутон за включване/изключване. 🙂

Освен това, този контакт може да бъде интегриран в домашна SMART мрежа с помощта на други устройства на марката, като IP камери. В такъв случай, вие можете да настроите камерата, ако засече движение или звук да изпрати известие на вашият смартфон и автоматично да активира контакта, в който можете да включите осветление, аларма или някакъв вид аудио система.
По този начин освен, че си подсигурявате малко повече спокойствие, елимирате възможността за пожар от забравен електроуред.

5. Електрическа четка за зъби ORAL-B

Личната грижа е едно от най-важните неща за един човек и е готино да видим, че технологиите ни помагат и улесняват в това отношение.
От 5 години използвам четките за зъби ORAL-B и честно казано не бих ги заменил никога. Въртящата глава на четката позволява много по-лесно и качествено почистване на зъбите, отколкото с нормална четка, независимо каква паста използвате.

Моделът, който използвам е базов, без особено много екстри като Bluetooth и приложения за смартфон, но лично според мен върши идеална работа.
По-интересното в този случай е, че главата на четката се върти с до 8800 оборота и 20000 пулсации в минута. Батерията е доста издръжлива, а зареждането й става посредством индукционна зарядна станцийка, която е предоставена в комплекта.
Моделът PRO 690 не е сред най-новите, но ако искате по-бюджетен вариант, той ще ви свърши перфектна работа. 🙂

Какви са вашите любими технологични продукти? 🙂