Очакваме 8K 5G телевизор от Huawei?!

8K телевизор Huawei

8K телевизор Huawei

Според последни слухове от Nikkei, Huawei разработват SMART телевизор с 5G модем и 8K панел.
Най-интересното е, че информацията гласи, че можем да очакваме устройството до края на годината, а дори мрежите още не са изградени.

Какви обаче са позитивите от такъв телевизор?

Първо, 5G ще е главен помощник за безпроблемното 8K стриймване заради високите скорости на свързаност, а дори някои медии споделят, че можем да видим и стрийминг на 360 градусово видео.
Относно последното, не сме сигурно колко добро ще е, главно защото навигацията би била възможна само с употребата на дистанционно с Pointer, каквито виждаме при Samsung.
Друг позитив е интегрирането на 5G модем в телевизора. По този начин ще се елиминира нуждата от кабел, а дори още по-добре, ще можете да използвате самото устройство като домашен рутер и да свържете своята техника с него.

Според Nikkei, Huawei ще направят опит да създадат собствена екосистема от устройства, точно както Samsung, които имат телевизори, смартфони, SMART домашни устройства, бяла техника и др.

Дали всичко това е възможно?! Най-вероятно, ДА, защото вече виждаме как Huawei заема челни позиции в продажбата на смартфони, а по време на „Световния мобилен конгрес“ показаха и новата генерация SMART Home устройства и лаптопи.
Телевизорът ще е страхотно допълнение към екосистемата, имайки предвид, че Huawei ще изградят и не малка част от 5G мрежите.

Заглавна снимка: Huawei