Google Pixel 2 – какво да очакваме?

Google Pixel 2 - какво да очакваме

Google Pixel 2 - какво да очакваме

Здравейте,
Към този момент информацията, която ще прочетете по-долу не е на 100 % достоверна. Това са слуховете относно новия флагман Google Pixel 2 – какво да очакваме?!
Нека ви припомня спецификациите на Google Pixel ТУК

След като първата версия на Pixel определено изглеждаше много добре като дизайн и като характеристики, Google реши да продължи с Pixel 2. За тези от вас, на които не е известно, смартфоните Nexus бяха спрени и заместени от Pixel.
Едно от нещата, които са известни за новия флагман е, че камерата ще бъде по-добра от тази на предшественика си, която е 12.3 MP, f/2.0 със стабилизация, лазерен автофокус и размер на сензора 1/2.3”. Това е логично, тъй като смартфон с такава цена определено трябва да има подобрения в предстоящите версии, а и конкуренцията не е малка.
Много слухове има и покрай процесора на смартфона. Един от тях е, че ако Google работят с Qualcomm по новия телефон, той ще бъде оборудван с все още неанонсираният Snapdragon 836, което лично според мен е малко вероятно и аз очаквам да го видя с вече разпространеният Snapdragon 835, който е използван и в Samsung Galaxy Note 8. В мрежата има много слухове, че се водят преговори с различни производители на процесори – Qualcomm, MediaTek
Външният вид се очаква да е подобен на този на Google Pixel като вече се появи рендър на XL версията, която ще бъде с голям 6 инчов екран и много тънки рамки, очаквано за смартфон излизащ през 2017 година.

Google Pixel 2 - примерен рендър
Google Pixel 2 – примерен рендър

Също като при предшественика си, Pixel 2 се очаква да бъде направен в партньорство с HTC и според известния в средите на смартфоните Leaker – Evan Blass има вероятност да видим 2 frontfacing стерео говорителя и рамка, подобна на „стискащата се“ на HTC U11. Дали ще бъде премахнат 3.5 мм. жак за слушалки,  както направиха вече доста производители на смартфони предстои да разберем, но се очаква да последват Motorola и Apple в това отношение.
Google Pixel 2 със сигурност ще излезе на пазара с OS Android 8.0/8.1 OREO. Лично аз не вярвам да видя Пиксел 2 с по-старата Android 7.0 Nougat.
Очаква се цената на флагмана да бъде с 50 $ повече от стартовата цена на Pixel, но това също е само една спекулация, която не е потвърдена официално от Google.
Не е тайна, че Google Pixel 2 е един от най-очакваните смартфони за 2017 година, редом до вече излезлия Iphone X и Galaxy Note 8.
Официалните данни и повече подробности ще разберем едва на 4 октомври когато е представянето на смартфона.