GoPro Hero 8 – „Героят“ при екшън камерите

GoPro Hero 8 камера

GoPro Hero 8 камера

Екшън камерите на GoPro остават един от най-добрите начини да заснемете своите приключения и екстремни преживявания, защото нека бъдем честни – грандиозното ви спускане с вашия маунтинбайк или първият ви полет с парапланер си заслужава да бъдат “запечатани” за поколенията.

 

Именно поради това хората, подвластни на екстремните спортове, с интерес проследиха премиерата на новата камера GoPro Hero8. И няма да ви лъжем – новото предложение на GoPro определено си заслужава и внася някои страхотни подобрения. Нека ги обсъдим в този материал, след което бързо можете да планирате следващото си екстремно приключение, прибирайки и новата GoPro Hero 8 в спортния си сак.

 

Ник Уудман, създателят на емблематичните екшън-камери, сам признава, че без непрекъснатата еволюция на продуктите си и неуморната работа на всички в компанията, GoPro нямаше да бъде това, което е днес. Изглежда, че подопечните му магьосници са надскочили себе си, създавайки дори по-съвършен продукт от страхотната спортна камера Hero7.

По-компактен модел и сгъваеми захвати

 

Моделът Hero8 прави впечатление с компактността си. Дизайнът е нов, но не и радикално променен: ще познаете, че това е GoPro камера отдалеч, и то не само заради логото. Най-съществената промяна са по-компактните размери в сравнение с Hero7, което е огромен плюс, тъй като активната употреба бива улеснена от всеки спестен милиметър от корпуса. Дизайнът включва и различни материали, като лещата, например, вече двукратно по-устойчива на надраскване.

 

Една изключително хитра част от дизайна на новата спортна камера е наличието на сгъваемите захвати за аксесоари, посредством които замяната им става за секунди.

 

Добавяне на медиен модул и подобрена стабилност при снимане

 

Технологичните новости в GoPro Hero8 са изключително много. Един от важните аспекти, които превръщат този модел в приложим при практически всяка задача, свързана със заснемане на нещо, е опцията за добавяне на медиен модул. Това страхотно нововъведение позволява добавянето на външен микрофон, допълнително тяло със светкавица или дори преден дисплей.

 

Традиционно ненадминатата стабилност при снимане на видео, характерна за всички продукти на марката, тук е подобрена. Звучи невероятно, но новата версия на HyperSmooth стабилизацията е възможно най-добрата технология, позволяваща да се заснемат стабилни кадри без използване на спомагателно оборудване или аксесоари. Новостите при тази технология са няколко: камерата вече разполага с цели три иива на стабилизация, като тя работи дори при заснемане на 4К видео – нещо, което не сме виждали до момента от модел на GoPro. Възможността за фиксирано изравняване на хоризонта при последваща обработка също е чудесно допълнение към нововъведенията.

 

Подобно на Hero7, новият модел е способен да предава на живо в социалните мрежи, което ще се хареса на голяма част от потребителите.

 

Поиграйте си с TimeWarp 2.0

 

Любителите на специални ефекти при видеозаснемане ще бъдат повече от доволни, когато използват Hero8. Спортната камера е оборудвана с TimeWarp 2.0. Функцията вече е способна да забърза скоростта на конкретно видео съобразно осветеността и фона на заснетите кадри, като гарантира възможно най-добрият резултат. Добавянето на моменти със забързан ефект към всяко видео също е възможно: нужно е само едно докосване на тъчскрийн дисплея. Технологията позволява и заснемане на страхотни тайм лапс видеа дори и през нощта, и то в 4К формат. Камерата поддържа и функция за забавяне на видео до осем пъти! Заснемането на 240 кадъра в секунда прави това възможно.

 

Машина на времето или функцията LiveBurst

 

Невероятно, но факт: Hero8 може да върне времето назад. Разбира се, това е ограничено с функцията LiveBurst. Това, което тази опция прави, е да заснеме кадрите, уловени секунда и половина преди и след като заснемете даден момент. Фактът, че това е възможно, свидетелства напредналата технология, която хората от GoPro са разработили. Страхотната LiveBurst позволява да изберете най-добрият кадър измежду десетки други, които може да сте пропуснали, без дори да подозирате.

 

SuperPhoto технологията позволява заснемането на чудовищно добри HDR кадри, като елиминира всички възможни несъвършенства.

 

Сред другите интересни екстри на Hero8 е дигиталният обектив, позволяващ избор измежду различни перспективи на заснемане – стеснен обектив или широкоъгълно, което може да бъде от изключително голямо значение в зависимост от това дали ще снимате видео за подкаст или спускане със сноуборд, например.

 

GoPro Hero8 говори и чужди езици

 

Hero8 говори на различни чужди езици! Всъщност, просто ги разбира: спортната камера поддържа 14 базови команди на над 6 езика, което допълнително разширява спектъра на нейната употреба.

 

Дори и да не изберете опционалният допълнителен микрофон, подобрените алгоритми за изчистване на качеството на звука, използвани при GoPro Hero8, ще елиминират паразитни шумове, причинени от вятър, например. Трите подобрени микрофона в корпуса на устройството притежават отлични характеристики и доставят най-доброто аудио.

 

Новият модел запазва водоустойчивите характеристики на своя предшественик. Спускане на дълбочини до десет метра не са проблем за Hero8.

 

Не на последно място, можете да съхраните заснетите материали в HEVC видео формат. High Efficiency Video Coding позволява редуциране на размера на даден файл, бе това да се отрази на качеството.

 

Неслучайно GoPro Hero8 се рекламира като продукт, който е „отвъд следващото ниво“. Това е сериозна заявка, но спортната камера наистина надскача всички очаквания. Този модел със сигурност ще се хареса не само на любителите, но и на професионалните творци и спортисти.

Заглавна снимка: GoPro