HBO Max дебютира на 27 май с оригинални продукции

HBO Max

HBO Max

АТ&T WarnerMedia анонсира миналата есен, че планира да пусне новата стрийминг платформа HBO Max през месец май тази година, а днес вече имаме и дата, на която ще бъде официално представена – 27 май 2020. Компанията разкри своя първоначален програмен лист за новата услуга, която включва над 10 000 часа първокласно съдържание, както от услугата HBO, така и от заглавията на Warner Bros., в допълнение към селекция от оригинални продукции.

Част от уникалните продукции няма да бъдат налични в деня на пускането на платформата, но се очаква скоро след това да бъдат добавени.

HBO Max обещава по-скромен списък с оригинални програми на премиерата си, които ще включват романтичният комедиен сериал „Love Life“ с участието на Анна Кендрик; документалният филм „On the Record“; танцовото шоу „Legendary“, детското състезание „Craftopia“ с домакин – известната Youtube звезда LaurDIY; както и изцяло новите „Looney Tunes Cartoons“ от Warner Bros.

Платформата ще се фокусира върху съдържание подходящо за цялото семейство и има за цел да предложи по-добър начин за конкуриране с платформите като Netflix и Disney+. Стартирането на HBO Max идва в момент, когато повечето семейства са си вкъщи, заради пандемията, а това може да се окаже много полезно за създаделите, особено в първите дни на пускането.

В дългосрочен план HBO Max лесно ще успее да прехвърли своята база от абонати от HBO NOW към новата платформа, заради сходната цена на абонамента, но спечелването на нови потребители ще бъде трудна мисия, ако платформата не предложи нова хитова продукция, каквато бе „Игра на тронове“.

„Нашата основна цел е да имаме изключително съдържание за всички в семейството, а програмният микс на HBO Max, за който сме толкова развълнувани да разкрием на 27 май, ще го постигне.“ – споделя Робърт Грийнблат, председател на Warner Media Entertainment.

Миналата седмица WarnerMedia разкри първите три сериала на J. J. Abrams за HBO Max, които бъдат включени – „Duster“, „The Shining“ и „Overlook“, както и един DC Comics проект, който все още няма работно заглавие, но ще е фокусиран върху героите от Лигата на справедливостта Dark Universe.

Кои други заглавия ще бъдат включени при представянето на платформата и кои ще се добавят на по-късен етап, ще разберем на 27 май тази година.