Huawei Watch GT 2e – универсалният часовник?

Huawei Watch GT 2e - РЕВЮ

Huawei Watch GT 2e - РЕВЮ

Huawei освен, че са добре познати със своите смартфони, започнаха да стават силно разпознаваеми и с носимите джаджи, като днес ще разгледаме новия смарт часовник – Huawei Watch GT 2e. 
*Пълното ревю ще намерите във видето!


 

 

Дизайн

Започваме с дизайна на часовника, който определено е насочен към спортуващите и динамични хора. Цялата каса е изработена от неръждаема стомана, каишката е направена от висококачествен силикон, а самото устройство се предлага в три цвята – зелен, червен и черен. 
Лично на нас фаворит ни е червеният! 
Тук откриваме и една от разликите между трите часовника, а именно кашиката. При черният вариант тя наподобява повече на тази, на Huawei Watch GT2. Въпреки това, комфортът, който предлага отново е на ниво. В задната част на часовника се намират сензорите и пинчетата за зареждане и трябва да знаете, че за да отчита правилно данните за пулс е хубаво сензорите да се почистват. Същото важи и за двете пинчета за зареждане. 
Точно в стила на спортен часовник, GT 2e разполага с два бутона в дясната част като те могат да бъдат персонализизрани от менюто. За разлика от GT2, при GT 2e те са по-плоски, но са също толкова удобни за използване. 
Друга част от дизайна е AMOLED диспеят. Той е с големина 1.39″, а резолюцията е 454х454 HD, а от опита ни с него можем да кажем, че е красив, с наситени цветове, а реакцията при работа с тъч-скрийна е добра.

Функции

Функционалността е силна страна на Huawei Watch GT 2e, тъй като той разполага с GPS, Акселерометър, жироскоп, магнитометър, оптичен сензор за измерване на пулса, сензор за околна светлина, сензор за въздушно налягане. С помощта на всички тези сензори ще можете да следите тренировъчната си активност, атмосферното налягане, както и да използвате режими на тренировка като „Трекинг“, в която ще се отчита изминато разстояние, време, пулс, както и елевация (надморска височина). Това би било от полза на хората, които обичат планините и преходите. 
Няма как да изброим всички режими, които се поддържат от GT 2e, защото те са около 85, но това което можем да дадем като информация е, че има почти всичко, за което можете да се сетите, включително кърлинг, бобслей, бели-денс, йога, тенис, футбол и още много други, а 15 от тях са „професионални режими“ с по-подробно измерване на данни.
Тестовете, които проведохме бяха при базови режими като бягане, силова тренировка и йога. 
При тях цялото следене се извършва от часовника и не се налага да носите телефон с вас, дори за GPS, а отклонението в GPS-а е от порядъка на 50 метра. Останалите функции и възможностите за измерване на VO2 MAX можете да видите във видео ревюто! 🙂

Батерия

Друга силна черта на Huawei Watch GT 2e е неговата батерия, която може да издържи до 14 дни без зареждане. Това, което тествахме и установихме е, че този период е напълно възможен, въпреки че при включени всички функции, редовно следене на тренировки, без измерване на сън, измерихме около 11-13 дни време на работа. Всичко това зависи от вашата употреба, дали измервате съня си с него, колко често спортувате, дали постоянно е свързан с вашия смартфон, яркост на екрана и др.

Заключение

Както казахме и във видео ревюто – Huawei Watch GT 2e е един от най-удобните и универсални часовници, който можете да намерите на цена от около 340 лева. Удобството е нещо силно индивидуално, но в нашия случай нямахме проблем с часовника, както при дълга употреба, така и при тренировки, като трябва да знаете, че дори можете да плувате спокойно с него, защото има 5ATM водоустойчивост и доста „водни режими“ за тренировки!

В магазина на Ardes.bg можете да намерите Huawei Watch GT 2e в три цвята и да се възползвате от промо-код TechTipsMedia, за намаление на целия сайт!