Появиха се бенчмарк тестове на Google Pixel 3 Lite XL

Google Pixel 3

Google Pixel 3

Google Pixel 3 бе обявен през 2018 г. и през цялото време на съществуването му се говори за Pixel устройство в среден клас.

Колкото повече се приближаваме до пролетта на 2019 г, толкова повече детайли и слухове започват да излизат за по-достъпни смартфони от Google, но разбира се с по-слаби характеристики.

Очаква се новата линия да се състои от два смартфона – Google Pixel 3 Lite с чипсет Snapdragon 670 и 4 GB RAM памет, и Google Pixel 3 Lite XL с по-мощния Snapdragon 710 и 6 GB RAM памет. По всяка вероятност по-бързият чипсет ще даде добро предимство на Pixel 3 Lite XL, защото смартфонът използва чист андроид и е възможно да се представя значително по-добре от конкурентите с подобни характеристики.

Google Pixel 3 Lite XL - тест
Google Pixel 3 Lite XL – тест

От бенчмарк резултатите в Geekbench виждаме, че на single-core тест е получил 1805 точки, а на Multi-core – 5790 точки. Също така, от снимката ясно личи и името на смартфона, като това е по-големият и по-мощен от двата.
Част от останалите характеристики, които очакваме да видим са 12 MP основна камера и 8 MP предна камера, което може и да ви звучи малко, но нека не забравяме, че от Google успяват да извлекат максимума от камерите си, чрез добре оптимизиран софтуер.

И двата смартфона ще запазят жака за слушалки, но ще видим разлика при големината на екраните – 5,56 инча при Pixel 3 Lite и 6 инча при Pixel 3 Lite XL. 
За нещастие обаче, вътрешната памет е силно вероятно да бъде ограничена до 32 GB, която да не може да бъде увеличена чрез microSD карта.

Все още нямаме точна информация за цена на устройствата, но слуховете са, че тя ще е около 400-500 USD, което не е малко за такъв клас телефон, имайки предвид, че дори в този момент има смартфони с по-добри характеристики за почти същата цена.