Samsung представиха геймърски лаптоп с RTX 2080 на #CES19

Геймърски лаптоп Samsung #CES19

Геймърски лаптоп Samsung #CES19

#CES19 започна с пълна пара и едно от най-интересните неща за вчерашния ден бе появата на геймърски лаптоп от Samsung.

От тях не сме чували подобно нещо от много време но ето, че това вече е факт.
Лаптопът е оборудван с новата RTX 2080 видео карта на Nvidia, която показва с до 20% по-голяма производителност спрямо GTX 1080 и се очаква да бъде използвана в още над 40 други преносими машини.
В допълнение на това, имате на разположение новата Ray Tracing технология, като най-осезаема разлика можете да видите в Battlefield V, която е оптимизирана за RTX картите, за да постигне по-реална графика по време на игра.

Samsung геймърски лаптоп
Samsung геймърски лаптоп

Разбира се, мощната видео карта изисква добро охлаждане. Точно за това от Samsung разчитат на охладителна система, която се състои от пет „Heatpipe“ и два вентилатора, всеки с повече от 83 „лопатки“, които да помагат за охлаждането по време на големи натоварвания.

Процесорът на Notebook Odyssey е Intel i7 от 8-ма генерация, което значи, че той разполага с шест ядра и дванадесет нишки. Лаптопът е оборудван и с 16 GB RAM памет, като към този момент нямаме информация за честотата на работа на модулите, но знаем, че дъното разполага още с два слота за NVMe SSD дискове и един за механичен хард диск.

Както повечето геймърски лаптопи, които виждаме, така и този ще разполага с RGB подсветка на клавиатурата, но цялостният дизайн е изчистен и се не забелязват агресивни геймърски елементи, а се придържа към по-стилен външен вид.

Samsung Notebook Odyssey
Samsung Notebook Odyssey

Както знаем, Samsung се славят с много добри екрани, но тук няма да видим 4K матрица, а 15,6 инчов панел с резолюция 1920х1080 пиксела, честота на обновяване 144 Hz и G-Sync поддръжка за синхронизиране на кадрите и честотата на опресняване.
Това, което прави впечатление при дизайна е, че екранът е закрепен с една централна панта за основата на лаптопа, а в повечето случаи това се оказва проблем при здравината.

Samsung Notebook Odyssey
Samsung Notebook Odyssey

Въпреки това, Odyssey има „прилично“ разнообразие от портове: 
– 1 USB Type-C порт 
– 3 USB Type-A 3.0 порта
– 1 HDMI порт 
– 1 Ethernet порт
– 1 комбиниран порт за слушалки и микрофон

Към този момент не е известна цената на лаптопа, но се очаква да я разберем малко по-късно тази година.

Снимки: Samsung