Tecno представиха V Flip – сгъваем смартфон

Tecno V Flip сгъваем смартфон

Tecno V Flip сгъваем смартфон

По време на официална премиера в Сингапур, от Tecno представиха новият си смартфон – Phantom V Flip.
Този модел е първият clam-shell на марката, идващ на доста атрактивна цена.

Phantom V Flip е оборудван с Mediatek Dimensity 8050 чипсет, включващ в конфигурацията си осем ядра с до 3GHz честота на работа, 256GB вътрешна памет за съхранение и 8GB RAM, като последните могат да бъдат „разширени“ софтуерно.

Екранът на Phantom V Flip е с размер 6.9 инча и използва LTPO технология за контрол на честотата на опресняване, която стига до макс. 120 Hz, а яркостта – 1000 нита.
Външният екран (при сгънато положение) е с размер 1.32 инча и предлага бърз достъп до няколко функции като известия, аларми, а защо не и за огледало при селфита.

Камерната система е нещо, което лично трябва да тествам, за да дам оценка, но в този клас рядко виждаме изумителни резултати. Въпреки това имаме 64MP основен сензор с бленда f/1.7, 13MP широкоъгълен с бледна f/2.2 и селфи камера с 32MP резолюция, и бленда f/2.5 и автофокус.

Батерията на Phantom V Flip е с капацитет 4000 mAh, разделена на две клетки, а зарядното, което идва в комплекта е 45W, зареждащо до 50% за около 15 минути, по информация на Tecno.

Цената на устройството в България се очаква да бъде около 1400 лева на свободна продажба.

*Снимка: https://9to5google.com/