Как да уловите рядко астрономическо явление с камерите на vivo?

X80 Pro back

На 1-ви февруари, кометата C/2022 E3 (ZTF) ще премине покрай Земята за първи път от 50 хил. години

Зелената комета, която е позната още с научното име C/2022 E3 (ZTF), ще премине покрай Земята в нощта на 1-ви февруари. Астрономическият спектакъл ще озари небето, а явлението ще може да се види дори с просто око. Фактът, че звездите и кометите са най-видими в моменти, когато светлинните условия не са най-добрите, затрудява улавянето на перфектните снимки и видеоклипове.

Green comet in dark space. Elements of this image furnished by NASA. High quality photo

Ето защо от vivo споделят няколко съвета за заснемане на перфектните кадри с помощта на иновативните технологии за улавяне и обработка на изображения на бранда. Те гарантират на потребителите красиви небесни пейзажи с най-добрите инструменти.

Подгответе си правилната настройка за нощно заснемане

Режимите Super Night Video и OIS Super Night на vivo X80 Pro и X80 Lite влизат в действие, за да помогнат заснемането на висококачествени видеоклипове и снимки през нощта. OIS Super Night Mode подобрява качеството на картината и гарантира, че обектът е на фокус, а фонът не е преекспониран, създавайки баланс по отношение на контраста топло-студено.

Подобрете цветовия баланс през нощта

Настройката за висок динамичен обхват (HDR) на vivo балансира ярките светлини в тъмните сцени, което ще ви позволи да уловите детайли от най-тъмните и най-ярките части на изображението, създавайки по-добър цветови баланс, за да запечатате перфектния кадър на рядкото астрономическо явление. В допълнение, избирайки по-дълга експозиция, можете да постигнете ясни и ярки кадри дори през нощта.

X80 Pro back

Заснемане на реалистични изображения чрез разнообразни цветови опции

Любителите, които искат да заснемат C/2022 E3 (ZTF) по реалистичен начин, може да се възползват от профила ZEISS Natural Color във vivo X80 Pro. Функцията позволява да се улавят естествените цветове, като зелената опашка на кометата и автоматично оптимизира баланса на бялото. Освен това vivo предоставя на своите потребители и два цветови профила – ярък и естествен. Стандартният AI режим предлага цветове с по-високо ниво на яркост и наситеност и добавя повече контраст в обектите. По този начин камерата може да идентифицира различни сцени и обекти, както и да коригира настройките, за да създаде по-красиви ефекти и цветове.

Заснемане на перфектния нощен кадър

Любителите на небесна фотография и редките астрономически явления, които искат да уловят това уникално изживяване със селфи, vivo X80 Lite предлага функциите Super Night Portrait и Bokeh Flare Portrait, позволяват заснемането на портрети, при които има множество различни светлинни източници на фон. X80 Pro разполага със самостоятелно разработени алгоритми за възпроизвеждане на няколко типични стила като: ZEISS Sonnar Style Bokeh или ZEISS Biotar Style Bokeh, добавяйки характерните светлинни ефекти към снимките. Функцията позволява запечатването на впечатляващи нощни снимки, при множество светлинни източници. Смартфоните с режим Gimbal Portrait Camera, помагат на потребителите да направят удивителни изображения с ясен обект и фон с линейно замъгляване на движението.

Благодарение на тези съвети, любителите на астрономическите явления ще се доближат една стъпка по-близо до улавянето на кометата при неблагоприятни условия. Преминаването на C/2022 E3 (ZTF) може да се види веднъж в живота и е гледка, която не е за изпускане.