Xiaomi Mi 9 преобръща възприятието ви за смартфон

Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9

Китайската компания Xiаоmi представи своя тазгодишен флагман Mi 9, с който ще преобърнат представите на потребителите за смартфон.

Устройството е с 6,39-инчов АМOLED дисплей с Full HD+ резолюция и разполага с капковиден прорез за предната камера. В екрана е вграден оптичен сензор за пръстови отпечатъци, а от компанията твърдят, че дисплеят ще ни впечатли и с достатъчна яркост, дори при силно слънце.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Най-отличителната черта на Xiaomi Mi 9 е тройната камера с 48MP сензор Sony IMX56 с Quad Bayer пикселна подредба, която обединява четири пиксела в един за по-добра детайлност при всякакво осветяване на сцената. В добавка смартфонът разполага с 16MP сензор с ултра широкоъгълна оптика и 12MP сензор с телефото оптика. Предната камера е с резолюция 20MP (f/2.0) и притежава вградена поддръжка на технологията Super Pixel, която подобно на Quad Bayer осигурява по-детайлни изображения. Xiaomi Mi 9 може да записва видео при скорост 90 кадъра в секунда.

Xiaomi Mi 9 гръб
Xiaomi Mi 9 гръб

От хардуерна гледна точка, телефонът е оборудван с мощния чипсет Snapdragon 855 с тактова честота 2,4 GHz. На разположение на потребителите са 6/8GB оперативна памет и до 128GB място за съхранение на файлове.

Oт Xiaomi са вградили и технологията Game Turbo, която чрез машинно обучение, автоматично ще освобождава всички ресурси на процесора и графичния ускорител, за да удовлетвори нуждите на тежките видеоигри. Така от компанията заявяват, че устройството без проблем ще успее да се справя и с най-тежките заглавия.

За потребителите, които непрестанно използват своя смартфон, Xiaomi предлага батерия с капацитет 3300 mAh за по-дълга употреба, а освен това, от компанията са добавили и безжично зареждане за повече удобство.

Xiaomi Mi 9 ще бъде позициониран във високия ценови клас като стартовата му цена се очаква да бъде около 1000 лв.