Проектирана, за да отговаря на човешките нужди – X серията на vivo

vivo смартфон

Философията на vivo за дизайна е да създава продукти, които изследват потребителските нагласи и нужди.

Като неотменна част от нашето ежедневие, смартфоните не са вече просто приспособление за провеждане на разговори, а устройства отговарящи на всекидневните нужди на потребителите.

С флагманската серия X, vivo се стреми да направи фини промени, които да подобрят потребителското изживяване във всяко отношение. Ръководителят по индустриален дизайн във vivo – Ан Рен, споделя че всяко нововъведение е резултат от неимоверни усилия и следващото поколение устройства преминават през най-малко 400 тестови проверки, преди да бъдат пуснати на пазара. Така се гарантира, че компанията предоставя безупречни продукти, които да отговарят на потребителските изисквания.

Удобен дизайн и лесно използване

Философията по отношение на дизайна на продуктите на vivo е да се изследват потребителските нагласи и нужди в различни ситуации. Това гарантира най-доброто потребителско изживяване. За серията X са разработени иновативни начини за адаптиране на по-големи сензори и нови компоненти към системата от камери, като се запазва елегантната естетика на устройствата. Удобният захват и тънката форма са жизненоважна част от ДНК-то на серията.

Интелигентни решения, поддържащи смартфона безупречен

Серията Х разполага с т.нар защита от отблясъци на задните панели, която създава ефект на матово стъкло. Тя служи за предотвратяване на появата на пръстови отпечатъци и петна, като поддържа смартфона чист и безупречен. Задният панел на някои модели от серията е направен от веган кожа, която подобрява захвата на телефона и устойчивостта на пръстови отпечатъци.

Малките промени

vivo продължава да прави фини промени по устройствата от серията X, за да опрости потребителското изживяване и да създаде балансиран и елегантен дизайн

В модела X50, компанията представи първия в индустрията дизайн „Dual Tone Step“, който придава стъпаловидна форма на устройството и по-конкретно при камерата на задния панел, за да намали общата визуална дебелина на устройството. Тънката лента в горната част на X50 се превръща в характерна черта на останалите устройства от флагман серията.

Устройствата от X60 са проектирани така, че да бъдат елегантни и удобни, благодарение на дебелината на корпуса от едва 7,59 милиметра. Те притежават по-сигурен захват и 3D извит екран, за по-голям комфорт при използване.

Със серията X70, компанията акцентира върху удобството. Дебелината на устройствата е 7,55 милиметра. При тях се лансира интересният дизайн Stepping Stone, който е вдъхновен от китайските градини, където камъните най-често се поставят върху плитка вода или трева, за да се образува пътека.

При серията X80 е приложен първият 3D ултразвуков двоен сензор за пръстов отпечатък, който реагира за 0,2 секунди. Това подобрение значително улеснява отключването на смартфона и цялостното потребителско изживяване. Ултразвуковите сензори работят чрез картографиране на звукови вълни, отразени от натиска на пръстите, което спомага за по-точното разчитане на отпечатъците, дори когато вашите ръце са потни или замърсени.