Lenovo Legion Go е налична в A1

Новата портативна гейминг конзола Lenovo Legion Go вече е налична в А1. Устройството използва операционна система Windows, голям 8,8-инчов дисплей и два контролера, които могат да се свалят от корпуса за по-голямо удобство. Legion Go може да се закупи в брой и на лизинг от A1.bg и от избрани магазини на телекомуникационния оператор.

Мобилната гейминг конзола използва операционна система Windows 11 и процесор AMD Ryzen Z1 Extreme с графичен ускорител AMD RDNA, 16GB RAM и 512GB SSD памет за съхранение на информация. Паметта може да бъде разширена допълнително с Micro-SD карта. Устройството предлага 8,8-инчов IPS дисплей с WQXGA (2560×1600) резолюция, честота на опресняване на картината до 144Hz и яркост до 500 нита.

Моделът идва с два контролера, които са закачени от двете страни на конзолата, но могат и да се свалят за още по-голямо удобство. И двата контролера са с RGB подсветка, удобни спусъци и бутони, които могат да се програмират, така че да изпълняват функциите, които геймърите искат. Те разполагат и с джойстици с ефекта на Хол, чрез който се постига много по-точно управление, елиминирайки така наречения джойстик дрифт.

Конзолата има батерия с капацитет 49,2Wh и поддържа бързо зареждане при 65W, с което може да се зареди от 0 до 70% за около половин час. Legion Go поддържа безжична свързаност – Wi-Fi и Bluetooth, както и жична – 2 USB-C порта, които позволяват трансфер на данни до 40Gbps и 3,5 мм жак за слушалки и микрофон. Legion Go може да се свърже с до два външни дисплея, клавиатура, мишка, камера и друга периферия за по-пълноценно забавление и дори работа с устройството.

Lenovo Legion Go се предлага в брой и на лизинг за 24 и 36 месеца, а цените на устройството започват от 51,50 лева на месец за три години с план за домашна телевизия А1 ТВ 200+.