ADATA D60G – красива и бърза RAM

adata d60g_cover

adata d60g_cover

ADATA от край време правят качествени памети и устройства за съхраняване на файлове, като RAM-та, която ще разгледаме днес не прави изключение. 
Комплектът, който имам за ревю е ADATA Spectrix D60G и се състои от 2х8GB при скорост 3600MHz при CL14-15-15 на 1.45V . Това е памет от „геймърската“ серия на марката – XPG, и разбира се включва в себе си освен добри скорости,  красив дизайн. 

Пълното видео ревю можете да намерите тук:

Почти всеки вид периферия и хардуер през последните 2-3 години идва с RGB подсветка, а тази при D60G е разположена по цялата платка. С помощта на пластмасовия дифузьор, модулите изглеждат красиво и биха паснали в повечето билдове. 
Това, което също е полезно е, че те са съвместими с почти всички RGB софтуери на производителите на дъна, а в нашия случай – Aura Sync от ASUS. 

Но стига вече с RGB подстветките! По-важната част е представянето на модулите. D60G идва в няколко разновидности на капацитета, като имате 2х16GB, 2х8GB, 16GB, 8GB, а възможните скорости са 3000MHz, 3200MHZ, 3600MHZ и 4133MHz. В зависимост от вашите нужди можете да вземете съответната памет. 

Колегите от Tom’s Hardware са тествали обстойно паметите и са наредили 2x8GB (3600MHz) комплекта на 3-то място в тяхната класация като стабилност и възможност за овърклок. Хубавото при този комплект е, че таймингите са ниски – CL14, а с малко старание и знания може да се свали до CL13, както са направили и по-горе споменатите. 
Освен това, данните за овъклок са, че може да стигне до 4100 MHz при 1.45 волта без почти никакви усилия, но за сметка на тайминга, който се увеличава на CL20, за да може да работи стабилно. 
Голяма част от тези постижения са възможни, защото се използват висококачествените чипове на Samsung, които са за предпочитане при RAM модулите. 

Тъй като ние нямаме възможността да тестваме подробно паметтите, подари липсата на достатъчно комплекти, които да бъдат сравнени, оставяме линк към ревюто и тестовете на Tom’s Hardware: 
https://www.tomshardware.com/reviews/adata-xpg-spectrix-d60g-ddr4-3600-ram-review