AMD Ryzen 2 процесори

Първи ден от CES и нещата вече изглеждат интересни.
AMD обявиха официално, че през април 2018 пускат своите процесори Ryzen 2 със Zen+ архитектура, с по-малък размер. Новите CPU-та се очаква да бъдат 12 нанометрови с технология Precision boost 2, за по-добър овърклок. От AMD твърдят, че те ще бъдат с около 10% по-голяма производителност и по-високи честоти на работа, но нищо не може да се гарантира, докато не бъдат тествани масово, тъй като вече видяхме една издънка от AMD с Vega Pro, през 2017.

Ryzen 2 процесор
Ryzen 2 процесор

Също интересена новина е, че се очаква през 2019 година да бъдат пуснати 7 нанометрови процесори, отново Ryzen, но този път със Zen2 архитектура. Това означава, че навлизат в ера на ниска консумация на енергия при все по-голяма производителност.
От AMD са потвърдили, че новите Ryzen 2 процесори ще бъдат съвместими с X370, B350, A320, X300 и A/B300 чипсети, което означава, че няма да се налага да купувате ново дъно, ако случайно решите да се сдобиете с новите 12 нанометрови CPU-та. 🙂 Това е един позитив, който от Intel си спестиха при пускането на Coffee Lake.

AMD видеокарти CES
AMD видеокарти CES

Разбира се, няма как да пропусна да отбележа, че AMD подготвят своите „подобрени“ видеокарти. По някое време през 2018 година се очаква да видим на пазара Vega архитектурата, но по 7 нанометрова технология, но по всяка вероятност няма да видим значителна разлика в производителността между двете генерации.

AMD RADEON VEGA MOBILE
AMD RADEON VEGA MOBILE

Както можете да видите, още един продукт се очертава да бъде пуснат тази година и това е мобилната версия на VEGA. За нея от AMD все още не дават никаква информация, но само можем да се надяваме на най-доброто.

Очаквайте още новини от CES 2018 на techtipsmedia.com