Project Linda – Интересно предложение от Razer #CES2018

Razer project linda - информация

Razer project linda - информация

Здравейте!
Тъй като тази година е много спорно, дали на CES ни представиха смислени и наистина иновативни технологии, реших да ви запозная с една доста интересна идея от Razer – Project Linda.

Razer project Linda
Razer project Linda

Проект „Linda“ представлява „докинг станция“ за Razer phone, която го превръща в напълно функционален лаптоп, работещ под Android.  Интересното в този случай е, че основата на това устройство разполага само с екран, RGB клавиатура (ъммм… Razer), и захранване.
Идеята тук е да използвате Razer phone-а (повече информация – В тази статия!)  за хардуерно ядро на целият лаптоп, тъй като той е достатъчно добър да се справи със задачите и дори лек гейминг на лаптопа.
В завършената версия се предполага, че ще има вградени 200 GB, но все още нямаме информация дали това ще бъде осъществено чрез SSD, или чрез друг вид памет.

razer project linda - front
razer project linda – front

Портовете, както може да се очаква, не са много. В мострените модели видяхме, че ще присъстват 1 USB-A порт, 1 USB-C, който можете да използвате за зареждане на други устройства и самата станция, и стандартният 3,5мм жак за слушалки. Не е много, но все пак това не е „лаптоп“ в истинския смисъл на думата.
Цялостно конструкцията е страхотна, тъй като корпусът е алуминиев, а и се съмнявам от Razer да направят компромис, имайки предвид Blade серията.

Razer project Linda
Razer project Linda

Друга функция е, че в момента, в който телефонът бъде докнат в станцията, той става втори екран с тъчскрийн, който ще бъде доста удобен при работа, тъй като технически ще е в помощ при работа със софтуер за обработка на снимки/видео.
Към този момент не се говори за цена, тъй като това е все още „ПРОЕКТ“, но имайки предвид качеството на изработка и цените на Razer, не се очаква да е евтин.
Дали реално ще се появи на пазара, също не можем да кажем, но с удоволствие бихме го тествали, когато бъде пуснат в продажба.