Как децата в Гана се учат да използват компютри

компютърно обучение на деца в Гана

компютърно обучение на деца в Гана

Преди няколко дни се появи интересна новина относно компютърно обучение на деца в Гана, без реално устройство, което да бъде използвано за целта.

Това е един от случаите, в които мотивацията на хората е повече от всичко останало. Учителят Ричард Апиах Акото е поел тежката задача да обучи децата в училището, как да използват Microsoft Word.
Тъй като единственото училищно устройство и личният лаптоп на преподавателя били повредени, Ричард решил да нарисува на черната дъска потребителския интерфейс на програмата.

Ричард Акото - преподавател
Ричард Акото – преподавател

Той споделя, че това е редовна практика, и че се налага всеки урок, нагледно чрез рисуване, да показва на учениците как да работят с програмата.

Разбира се, това не останало незабелязано от служителите на Microsoft, които веднага рагирали положително към развилата се ситуация.
От компанията са предложили да помогнат на училището като предоставят напълно оборудвана компютърна зала, софтуер и поддръжка, а Ричард Акото ще получи възможност за сертификация в програмата на Microsoft.

Преговорите между софтуерния гигант и Министерството на Образованието на Гана са в процес на водене и съвсем скоро ще стане ясно, какво е окончателното решение.

Снимки: TechCrunch