Кой са най-мощните смартфони за февруари според AnTuTu?

най-мощните Android смартфони

Android OS

Стана известно, кои са най-мощните Android смартфони през месец февруари, според бенчмарка AnTuTu, от където публикуваха официално данните и графична статистика на ТОП 10 устройствата на пазара.

AnTuTu резултат - февруари
AnTuTu резултат – февруари 2018

В челната тройка виждаме представители на Huawei, като първото място е заето от Huawei Mate 10 с 214750 точки, плътно следван от Pro версията на смартфона. Този резултат бе очакван заради новите платформи HiSilicon Kirin 970 с невронно ядро за обработка на AI операции, а на трето място е поставен Honor V30 с 213758 точки.
След челната тройка, окупирана от Huawei, се нареждат и двете устройства на OnePlus – OnePlus 5 и 5T с близки до лидерските резултати.

Шесто и седмо място са заети от двойка смартфони, този път от ZTE с моделите Nubia Z17 и Z17S, следвани от Xiaomi Mi6.
Изненадващото тук е, че виждаме Galaxy Note 8 от Samsung, в дъното на класацията, въпреки доброто представяне на смартфона.

Разбира се, тези тестове не могат да бъдат взети за 100% надеждни, тъй като това са синтетични бенчмаркове и не гарантират за цялостното представяне на смартфоните.
Още през месец март се очаква тази класация да бъде променена, заради появата на новите флагмани от Samsung – Galaxy S9 и S9+.

Очаквайте ежемесечен ъпдейт по темата!