Nikon представи Imaging Cloud

Nikon представя Nikon Imaging Cloud – безплатна облачна услуга, която предлага актуализации на фърмуера директно в камерата, както и съхранение на изображения от камерата в облак и ексклузивни рецепти за изображения.

За фотографите Nikon Imaging Cloud е нова безплатна платформа, която е достъпна за наскоро пуснатия Z6III. Тя предлага незабавно архивиране на изображения, както и автоматизирани актуализации на фърмуера и уникални цветови профили, които могат да бъдат изтеглени направо от облака към камерата. Трябва само веднъж да се настрои връзка между фотоапарата и Nikon Imaging Cloud, за да се ползват удобствата на платформата в работния процес.

Обобщение на основните характеристики на Nikon Imaging Cloud:

Директно прехвърляне на изображения от камерата към облака: Nikon Imaging Cloud пази файловете в безопасност чрез автоматично прехвърляне от камерата към облака – винаги, когато камерата е включена и свързана с интернет.

Еднократно настройване: връзката между фотоапарата и Nikon Imaging Cloud трябва да се настрои само веднъж. След това, когато камерата е включена, тя е свързана с облака.

30 дни неограничено съхранение на изображения: изображенията се съхраняват безплатно за период до 30 дни след първото им прехвърляне.

Ексклузивни рецепти за изображения, направо в камерата: можете да ползвате безплатни рецепти за изображения на цветния профил. До девет рецепти могат да бъдат записани в облака по всяко време: веднъж прехвърлени към камерата, те се показват като нови профили в Picture Control.

Винаги лесни актуализации на фърмуера: настройте автоматични актуализации, за да имате най-новия фърмуер инсталиран на камерата, докато тя се зарежда. Или изберете ръчна актуализация: до иконата на инструмента в главното меню на камерата ще се появи жълта точка, за да сигнализира, че е наличен нов фърмуер.

Очаквайте видео по-късно днес на Nikon Europe YouTube channel, в което ще бъде представено приложението и ще бъде разгледано как се настройва то стъпка по стъпка.