Nikon пусна нов firmware за Z9 и нова версия на SnapBridge

Nikon Z9 Firmware 5.0

Nikon Z9 Firmware 5.0

Nikon има удоволствието да обяви излизането на най-новата версия 5.00 на фърмуера за своя флагмански пълнокадров безогледален фотоапарат Nikon Z 9.

Последната актуализация въвежда набор от нови функции, които отговарят на нуждите на потребителите – от увеличаване на възможностите за спортните фотографи до подобряване на портретната фотография. Последното може да бъде постигнато благодарение на въвеждането на новите функции Skin Softening и Portrait Impression Balance, както и Picture Control „Портрет с богати тонове“.

Като част от ъпгрейда към дункцията за автоматичното снимане е добавена възможност за резервиране, която позволява на фотографите и видеографите да уточнят началните дата и час, както и продължителността на заснемането. По този начин се намалява консумацията на батерия за по-ефективен работен процес. Освен това към високоскоростното заснемане на кадри е добавена опция с намалена скорост [C15] за по-голямо удобство на използване при непрекъснато снимане.

По-нататъшни подобрения в оперативността на Z 9 ще бъдат очевидни чрез новата актуализация, включително подобрена видимост и увеличаване на броя на функциите, които могат да бъдат присвоени на потребителски контроли. Ръчното фокусиране също е възможно с преглед в реално време при максимална диафрагма в режим на ръчно фокусиране, което ще позволи на потребителите да поддържат пълен контрол.

Версията на фърмуера 5.00 е проектирана да повиши цялостното удобство на потребителя и да увеличи както скоростта, така и ефективността. Имайки това предвид, фотографите вече могат да използват непрекъснатата LED лампа на Profoto A10 като лъч за подпомагане на АФ*. Нещо повече, добавянето на опцията „Предпочитана точка за фокусиране“ (приоритет на лицето) позволява на потребителите да центрират екрана върху лицето на обекта си, докато преглеждат снимки по време на увеличаване при възпроизвеждане.

Списъкът с функции, достъпни благодарение на фърмуера версия 5.00, не свършва дотук. Пълният списък заедно с достъп до файловете за безплатно изтегляне можете да намерите в Центъра за изтегляния на Nikon.

SnapBridge

Най-новият фърмуер представя гама от иновативни нови функции, включително Easy Shooting Setup, която позволява на потребителите да конфигурират настройките за снимане, подходящи за определена сцена или обект, директно от смарт устройството си.

Easy Shooting Setup подобрява използваемостта с опции, които могат да определят крайния вид на съдържанието – като например мек, разфокусиран фон или опции за размазване при движение. Новата функция позволява и на тези, които не са запознати с различните опции на фотоапарата, да създават настройки за снимане на фотоапарата, които са лесни за използване. Нещо повече, настройките се прилагат към фотоапарата в момента, в който се докосват в приложението, което позволява на потребителите незабавно да започнат да снимат по начина, който желаят. 

Освен това Easy Shooting Setup предоставя полезни съвети за наличните сцени и обекти, като например хора, пейзажи и домашни любимци – гарантирайки на потребителите на Nikon впечатляващи резултати. Създадени с мисъл за удобство, любимите настройки за снимане може също да бъдат присвоени на една от позициите за потребителски настройки, което позволява интуитивна работа.

Nikon продължава да подобрява използваемостта на приложението и да разширява функциите му, за да предоставя на потребителите все по-богата палитра от възможности при работа с изображения. За да научите повече, посетете www.europe-nikon.com