Nikon представи нови COOLPIX фотоапарати

COOLPIX фотоапарати

COOLPIX фотоапарати

От Nikon представиха два нови фотоапарата от серията COOLPIX, които се отличават със възможността си за суперувеличение и оптика NIKKOR.
Според информация от производителя, и двата апарата са сравнително леки и удобни за употреба, като нямат възможност за смяна на обективите, но предлагат голямо приближение.

COOLPIX A1000

Той предоставя възможност за 35-кратно оптично увеличение, което би било полезно на тези от вас, които търсят възможност за заснемане на далечни обекти. Освен това, той разполага с нов вграден електронен визьор и опцията за запис на изображения в RAW формат, чрез който имате повече възможности за обработка на изображението в последствие.

В допълнение, от Nikon са помислили, че този апарат може да бъде използван за влог-камера и резултат от това е възможността за заснемане на видео клипове в резолюция 4K при 30 кадъра в секунда и 1080p при 60 кадъра.

Тъй като споменахме за влогове, това означава, че имате екран, който може да бъде насочен към вас, за да можете да следите постоянно дали сте в кадър, фокус и тн. Дисплейът е LCD с големина 3 инча.

COOLPIX B600

Малко по-големият апарат се различава с това, че предлага 60-кратно оптично увеличение, 3-инчов LCD дисплей и ръкохватка, която е присъща за повечето DSLR фотоапарати.
За разлика от COOLPIX A1000, тук нямате възможност  за 4K видео заснемане, а само FullHD – 1080p със стерео звук.

Идеята на COOLPIX B600 е да можете да правите качествени снимки на обекти, които са на значително разстояние от вас. Ако това занимание ви доскучее, можете да тествате „креативните режими“, които и ние самите бихме искали да изпобваме и да споделим впечатления, особено от макро режима.

Повече информация ще можем да ви дадем, когато успеем да се доберем до един от тях. 🙂